Sieni Wellington

Sieni Wellington

Sieni Wellington on maukas ruokalaji joulupöytään. Smetana ja karpalo tai puolukkahillo toimivat herkullisen Sieni Wellingtonin lisukkeena.
https://www.arla.fi/reseptit/sieni-wellington/

Tee näin:

  • Ota lehtitaikina sulamaan Sieni Wellingtonia varten noin tuntia aikaisemmin.
  • Keitä ohrahelmet paketin ohjeen mukaan ja jätä odottamaan.
  • Pilko sipulit ja kuullota voissa pannulla. Pilko sienet noin sormenpään kokoiseksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Ruskista.
  • Pilko kaali ja lisää pinaatin kanssa pannulle. Kuullota kunnes pehmenneet. Mausta seos balsamiviinietikalla, soijalla, hunajalla, inkiväärillä, kanelilla, suolalla ja pippurilla.
  • Lisää lopuksi sekaan kourallinen rouhittua rosmariinia, rouhitut mantelit, ohrahelmet sekä juustoraaste. Maista ja lisäile mausteita makusi mukaan.
  • Kauli sulanut lehtitaikina noin puolet ohuemmaksi ja suuremmaksi. Asettele täyte tiiviisti toiselle puolelle jättäen reunalle n. 2 cm tyhjää tilaa. Käännä toinen puoli päälle ja painele reunat hyvin kiinni haarukan avulla. Vetele Sieni Wellingtonin päälle kevyesti viiltoja ruudukon muotoon. Voitele kananmunalla tai maidolla.
  • Paista uunin keskitasolla noin 30–40 minuuttia, kunnes Sieni Wellingtonin pinta on väriltään kullanruskea.
  • Nauti hieman jäähtynyt Sieni Wellington smetanan sekä hillon kera. Lisukkeeksi sopii hyvin myös kaikki joulupöydän antimet.
Valmis!

Ainekset

Ruskeita herkkusieniä
300 g
Iso lehtitaikinalevy
1
Valkokaali
150- 200 g
Ohrasuurimo
2 dl
Iso sipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Pussi baby-pinaattia
1
Tuoretta rosmariinia
1 ruukku
Manteleita
100 g
25 g
1
Soijakastiketta
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Inkivääriä
1 tl
Kanelia
1 tl
Suolaa, pippuria
Voiteluun
Kananmuna tai maitoa
Tarjoiluun
Karpalo tai puolukkahilloa
Lisää herkullisia ideoita
Sienipiiras
45 minuuttia
Sienipiiras
(2)