Sieni-kasviskastike pastalle

Sieni-kasviskastike pastalle

Sieni-kasviskastike pastan kera on helppo ruoka arkeen, joka sopii myös kasvissyöjille. Kokeile jo tänään!

Tee näin:

Sieni-kasviskastike pastalle
  • Halkaise parsakaali ja pane kiehumaan suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen 3 minuutiksi.
  • Kaada vesi pois ja pane parsakaali kylmään veteen jäähtymään, että kaunis väri säilyy.
  • Huuhdo, valuta ja suikaloi pinaatti. Paista se pehmeäksi rasvassa pannulla. Pane syrjään odottamaan.
  • Hienonna sipuli. Puhdista sienet ja leikkaa ne neljään osaan. Kuumenna rasvaa pannulla ja lisää sipuli sekä sienet. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  • Lisää viini, fondikuutio ja smetana tai kerma. Mausta ja anna kiehua hiljalleen pastan kypsentämisen ajan.
  • Lisää pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  • Paloittele kastikkeen joukkoon valutettu parsakaali ja lisää pinaatti. Tarkista maku.
  • Kaada sieni-kasviskastike pastalle ja sekoita hyvin.
  • Tarjoile kasvispasta heti juustoraasteen ja salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Sieni-kasviskastike
Parsakaalia
200 g
Pinaattia
50 g
2 rkl
Sipuli
1
Herkkusieniä
200 g
Kuivaa valkoviiniä
2 dl
Yrttifondikuutio
1
1 prk
Mustapippurirouhetta
Suolaa
Tarjoiluun
Pastaa
400 g
150 g