Sienimuhennos

Sienimuhennos

Perinteinen sienimuhennos maistuu lisukkeena, lämpimän voileivän päällä, krepeissä tai omeletissa. Mausta sienimuhennos tuoreilla yrteillä.

Tee näin:

Sienimuhennos
  • Aloita sienimuhennoksen valmistus ja puhdista ensiksi sienet. Leikkaa sienistä pienempiä paloja. Kuori ja hienonna sitten sipuli.
  • Paista sienet paistinpannulla ilman voita, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja paista, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä.
  • Lisää sipuli ja paista muutama minuutti. Ripottele sienien päälle jauhoja ja pyöräytä sienet ympäri. Kaada kerma muhennokseen ja sekoita. Hauduta sienimuhennosta noin 3 minuuttia, kunnes muhennos on kermaista. Mausta sienimuhennos suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile sienimuhennos esimerkiksi lämpimän voileivän päällä tai lisukkeena.
Valmis!

Ainekset

Sienimuhennos
Sieniä, esim. kantarelleja, herkkusieniä tai herkkutatteja
300 g
Salottisipuli
1
2 rkl
Vehnäjauhoa
1 rkl
3 dl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria myllystä
1 tl
Lisää herkullisia ideoita