Sienikrepit

Sienikrepit

Hyödynnä syksyn sienisato herkullisissa sienikrepeissä. Maukas täyte koostuu sienistä, kolmesta sipulista ja créme fraîchesta. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Sienikrepit
  • Aloita sienikrepit taikinan valmistuksesta. Vatkaa ensin vehnäjauhot ja puolet maidosta (2 dl) tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta, kananmunat, suola sekä Ingmariini Juokseva rasvaseos. Vatkaa yhteen ja aseta taikina sivuun turpoamaan.
  • Valmista seuraavaksi sienikreppien täyte. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Silppua purjo. Ruskista sienet juoksevassa rasvaseoksessa tilavassa paistinpannussa. Lisää kaikki sipulit mukaan.
  • Paista sieniseosta keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää créme fraîche, suola ja pippuri. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Jatka kreppien paistamisella. Ota esille puhdas pannu ja lisää hieman juoksevaa rasvaseosta. Paista pannulla 8–12 ohutta lettua.
  • Jaa täyte letuille. Kääri sienikrepit rullalle ja asettele uunivuokaan. Voitele sienikreppien päälle juoksevaa rasvaseosta ja lämmitä uunissa noin 10 minuuttia.
  • Ripottele valmiiden sienikreppien päälle tuoreita yrttejä ja tarjoile salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Sienikrepit
Vehnäjauhoa
2 dl
4 dl
Kananmunia
4
Suolaa
½ tl
Ingmariini® Juokseva rasvaseosta
2 rkl
Täyte
Sieniä
250 g
Sipuleita
2
Punasipuli
2
Purjo
1
Ingmariini® Juokseva rasvaseosta
1 rkl
2 dl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
½ tl
Tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja timjamia
Lisää herkullisia ideoita
Perunavohvelit
60+ min
Perunavohvelit
(2)