Metsäinen juurespaistos

Metsäinen juurespaistos

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

60+ min

Syysillan lohturuoka. Herkullisimmat juurekset ja metsäsienet yhdistyvät hapatetun kerman avulla täyteläiseksi ateriaksi tai lisukkeeksi.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 5 annosta

Ainekset

  • 4 dl (250g) erilaisia metsäsieniä hienonnettuna
  • 2 porkkanaa
  • 2 juuripersiljaa tai palsternakkaa
  • 4 perunaa
  • 4 punajuurta
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 rkl timjamia
  • 2 prk (4 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa Hapatettu kerma laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Perkaa sienet ja esikypsennä tai ryöppää sienilajin mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori kaikki juurekset, paitsi perunat. Leikkaa porkkanat noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja juuripersiljat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa perunat ja punajuuret kahdeksaan osaan niin, että ne ovat samankokoisia keskenään. Hienonna ruohosipuli ja timjami. Nosta kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita. Vispaa kulhossa kerman joukkoon kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kermaseos vuokaan. Paista uunin keskitasolla 60 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja kerma-munaseos hyytynyt. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa.