Pinaatti-lehtikaalipiiras

Pinaatti-lehtikaalipiiras

Helppo ja gluteeniton pinaatti-lehtikaalipiiras on herkullinen muunnelma perinteisestä pinaattipiirakasta. Gluteeniton piirakkapohja syntyy keitetystä riisistä.

Tee näin:

  • Sekoita riisin sekaan sesaminsiemet ja muna, painele seos sitten tiiviisti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Esipaista 180 asteessa 15 minuuttia.
  • Täytettä varten irrota lehtikaalista paksu ruoti ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Ryöppää lehtikaali nopeasti kiehuvassa vedessä, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja purista kuivaksi.
  • Vatkaa munat ja maito sekaisin.
  • Lisää seokseen pinaatinlehdet, lehtikaali, hienonnettu välimerellinen juusto ja juustoraaste.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja piiraassa on kaunis paistunut väri. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

pohja
Keitettyä riisi
5 dl
Paahdettuja seesaminsiemeniä
2 rkl
Kananmuna
1
täyte
Baby-pinaattia
2½ dl
Lehtikaalia (lehteä)
1- 2
100 g
1 dl
Kananmunia
3
2 dl
Suolaa
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita