Apetina-pinaatti-lehtikaalipiiras riisipohjalla

Apetina-pinaatti-lehtikaalipiiras riisipohjalla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(12)

Helppo ja gluteeniton piirakkapohja syntyy keitetystä riisistä. Klassinen Apetina-pinaattitäyte saa uuttapuhtia lehtikaalista, muttei ole tietenkään ainoa vaihtoehto. Täytteen suhteen vain mielikuvitus on rajana, piirakoihin saa helposti uppoamaan sitä sun tätä hävikkivaarassa olevaa jääkaapin täytettä.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 piirakka

pohja

  • 5 dl keitettyä riisiä
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 kananmuna

täyte

  • 2½ dl baby-pinaattia
  • 1- 2 lehtikaalia (lehteä)
  • 100 g Arla Apetina juustoa
  • 1 dl Arla Emmental Sinileimaa raasteena
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa vanhanajan täysmaitoa Suomesta
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita riisin sekaan sesaminsiement ja muna, painele seos sitten tiiviisti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 180 asteessa 15 minuuttia. Täytettä varten irrota lehtikaalista paksu ruoti ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Ryöppää lehtikaali nopeasti kiehuvassa vedessä, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja purista kuivaksi. Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää seokseen pinaatinlehdet, lehtikaali, hienonnettu välimerellinen juusto ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja piiraassa on kaunis paistunut väri. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Hannan Soppa –blogin Hanna (http://hannansoppa.com/