Gluteeniton pestopiirakka

Gluteeniton pestopiirakka

Tässä reseptissä on kaksi salaisuutta: mehevä kermaviilitäyte, jonka maustavat pestosta tutut maut sekä takuuhelppo gluteeniton piirakkapohja.

Tee näin:

  • Ota voi puoli tuntia aikaisemmin pehmenemään huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Mittaa 3 dl jauhoja ja suola kulhoon. Lisää pehmennyt voi pieninä paloina kulhoon ja nypi jauhojen sekaan sormin. Lisää kananmuna ja vatkaa puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa hieman käsin. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  • Raasta parmesaani ja hienonna basilika. Murskaa valkosipuli veitsen kyljellä, poista kuori ja hienonna pieneksi. Kaada Arla Lempi kermaviili kulhoon, riko joukkoon kananmunat ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Mausta mustapippurilla maun mukaan. Lisää parmesaani, basilika, murskattu valkosipuli ja pinjansiemenet. Sekoita tasaiseksi.
  • Voitele vuoka (halkaisija 24 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle jauhojen avulla. Kaada täyte taikinan päälle ja laita piirakka uuniin 20–25 minuutiksi, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.
Valmis!

Ainekset

Pohja
150 g
Gluteenittomia jauhoja (esim. Sunnuntai )
4 dl
Suolaa
½ tl
Kananmuna
1
Täyte
Parmesaania
150 g
Ruukku tuoretta basilikaa
Iso valkosipulinkynsi
1
1 prk
Kananmunaa
2
Mustapippuria
Pinjansiemeniä
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita