Juustoinen perunaterriini

Juustoinen perunaterriini

Arvioi

(2)

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 1 kg jauhoista perunaa
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 3 kananmunaa
  • ripaus maustepippuri
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3½ dl raastettua Castello Artfully Authentic Cheddar -juustoa
  • 150 g Arla Apetina juustoa Classic pala
  • 5 kpl laakerinlehteä

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175°. Vatkaa kerma ja munat, mausta pippurilla ja suolalla, lisää juustoraaste ja murennettu apetina. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Lisää perunat juusto-kermaseokseen. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Lado peruna-juustokermaseos tiiviisti vuokaa, lisää pinnalle laakerinlehdet. Paista uunin alatasossa noin 1,5 tuntia, tai kunnes terriini tuntuu pehmeältä. Anna jäähtyä. Siirrä jäähtynyt vuoka peitettynä jääkaappiin. Kumoa terriini leikkuulaudalle. Leikkaa se terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi

Vinkki

Terriiniviipaleet voi paistaa voissa ja tarjoilla lämpiminä lihan tai kalan lisukkeena.