Juustoinen perunaterriini

Juustoinen perunaterriini

Juustoinen perunaterriini sopii lihan ja kalan kanssa tarjottavaksi tai vaikka sellaisenaan. Tutustu Arlan reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/juustoinen-perunaterriini/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175°C asteiseksi.
  • Vatkaa kerma ja munat, mausta pippurilla ja suolalla, lisää juustoraaste ja murennettu apetina.
  • Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Lisää perunat juusto-kermaseokseen.
  • Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Lado peruna-juustokermaseos tiiviisti vuokaa, lisää pinnalle laakerinlehdet.
  • Paista uunin alatasossa noin 1,5 tuntia, tai kunnes terriini tuntuu pehmeältä. Anna jäähtyä. Siirrä jäähtynyt vuoka peitettynä jääkaappiin.
  • Kumoa terriini leikkuulaudalle. Leikkaa se terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Valmis!
Vinkki

Terriiniviipaleet voi paistaa voissa ja tarjoilla lämpiminä lihan tai kalan lisukkeena.

Ainekset

Ainekset
Jauhoista perunoita
1 kg
2 dl
Kananmunia
3
Ripaus maustepippureita
Suolaa
1 tl
Ripaus mustapippuria
3½ dl
150 g
Laakerinlehteä
5