Myös salaatti voi maistua joululta!

Joulusalaatit

Joulusalaatit kuuluvat joulupöytään. Monille rosolli on se ainoa oikea joulusalaatti, mutta joulupöytään sopii moni muukin vaihtoehto. Tutustu resepteihin!

Joululaatikoiden ohella myös joulusalaatit kuuluvat joulupöytään. Monille rosolli on se ainoa oikea joulusalaatti, mutta joulupöytään sopii moni muukin vaihtoehto. Katso parhaimmat salaattimme joulupöytään!

Perinteisimmät joulusalaatit ovat esimerkiksi Waldorfin salaatti, rosolli ja italiansalaatti. Myös maukas sienisalaatti on helppo valmistaa itse.

Joulusalaatit_sienisalaatti

Jos kaipaat modernimpia makuja joulupöytään, kokeile resepteistämme vaikkapa herkullista jouluista caesarsalaattia, jossa krutongitkin vaihtuvat joululimppuun. Tai valmista joulupöytään maukas ja hieman ruokaisempi lohi-perunasalaatti. Joulun makumaailmaan sopii myös lempeä haudutettu punakaali.

Jouluvalmisteluihin liittyy usein kiireitä. Voit valmistaa osan salaateista jo ennakkoon ja välttää suurimmat kiireet juuri joulun alla. Joulusalaatit kuten italiansalaatti ja haudutettu punakaali sopivat hyvin valmistettavaksi jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua, kun taas esimerkiksi caesarsalaatti kannattaa sekoittaa vasta juuri ennen jouluateriaa. Rosollin kastike kannattaa tarjoilla erillisestä astiasta, jolloin rosolli säilyy hyvänä useamman päivän.

Juhlapöytään kannattaa esimerkiksi 2-3 joulusalaattia syöjien makumieltymysten ja mahdollisten ruokavaliorajoitteiden mukaan. Kaikkea ei tietenkään tarvitse valmistaa itse – esimerkiksi kauppojen valmistiskeiltä löytyy monesti hyviä täydentäviä vaihtoehtoja omien joulusalaattien rinnalle.

Tutustu joulusalaattiresepteihin ja löydä omat suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat