Joulusalaatit

Monille rosolli on se ainoa oikea joulusalaatti, mutta joulupöytään sopii moni muukin vaihtoehto. Katso parhaimmat salaattimme joulupöytään!

Perinteisiä joulusalaatteja ovat esimerkiksi Waldorfin salaattirosolli ja italiansalaatti. Uudempia makuja joulupöytään tuovat esimerkiksi resepteistämme löytyvät jouluinen caesarsalaattilohi-perunasalaatti ja ihanan lempeä haudutettu punakaali.

Joulusalaateista esimerkiksi italiansalaatti ja haudutettu punakaali sopivat hyvin valmistettavaksi jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua, kun taas esimerkiksi caesarsalaatti kannattaa sekoittaa vasta juuri ennen jouluateriaa. Rosollin kastike kannattaa tarjoilla erillisestä astiasta, jolloin rosolli säilyy hyvänä useamman päivän.

Juhlapöytään kannattaa esimerkiksi 2-3 joulusalaattia syöjien makumieltymysten ja mahdollisten ruokavaliorajoitteiden mukaan. Kaikkea ei tietenkään tarvitse valmistaa itse – esimerkiksi kauppojen valmistiskeiltä löytyy monesti hyviä täydentäviä vaihtoehtoja omien joulusalaattien rinnalle.

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat