Savoijinkaalisalaatti

Savoijinkaalisalaatti

20 minuuttia
Ruokaisa sinihomejuustoa ja savoijinkaalia sisältävä savoijinkaalisalaatti on erinomainen tarjottava vaikkapa joulupöydässä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla, kunnes ne alkavat saada väriä.
  • Jaa kaalinlehdet pienemmiksi paloiksi.
  • Keitä ne kevyesti suolatussa vedessä noin 1 minuutin ajan ja sitten anna jäähtyä, jotta ne säilyttävät vihreän värinsä.
  • Valuta hyvin pyyhkeen päällä.
  • Silppua aprikoosit.
  • Sekoita etikka, öljy, suola ja pippuri.
  • Kaada seos kaalin päälle ja kääntele.
  • Laita salaatti suurelle vadille ja ripottele päälle saksanpähkinöitä ja aprikooseja.
  • Jaa juusto paloiksi ja koristele salaatti vielä lopuksi juustopaloilla.
Valmis!

Ainekset

Savoijinkaalin lehtiä
400 g
Saksanpähkinöitä
2 dl
Kuivattu aprikoosi
1½ dl
Valkoista balsamiviinietikkaa
2 tl
Oliiviöljyä
2 rkl
Suolaa
Mustapippuria myllystä
150 g
Lisää herkullisia ideoita