Jouluinen caesarsalaatti

Jouluinen caesarsalaatti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Pienellä tuunauksella tämän klassikkosalaatin saa sopimaan myös joulunaikaan.

Ainekset

Annokset
  • 5 viipaletta joululimppua
  • 3 rkl Arla Ingmariinia
  • 200 g joulukinkkua
  • 2 ruukkua roomansalaattia

Kastike

  • 200 g Arla Lempi Crème fraîchea 28 % Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • 50 g anjovisfileitä hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 dl Castello Daringly Different Monastery -juustoa raastettuna
  • 1 rkl keltaista dijonsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl worcestershirekastiketta

Tee näin:

Tee näin:

Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi ja paista rapeiksi rasvassa pannulla. Kuutioi tai suikaloi kinkku. Huuhdo salaatti ja linkoa tai valuta vesi pois. Paloittele isot salaatinlehdet suupaloiksi ja jätä pienemmät kokonaisiksi. Ellet tarjoa salaattia heti, pane kinkku ja salaatti omiin rasioihinsa jääkaappiin. Valmista kastike. Ota ensin puolet juustoraasteesta sivuun salaattiannosten päälle ripoteltavaksi. Yhdistä kastikkeen ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Sekoita kulhossa salaatti, kinkku ja kastike kevyesti nostelemalla. Jaa salaatti lautasille ja lisää annoksille loput juustoraasteesta sekä paahdetut leipäkuutiot.