Ei joulua ilman kalaa!

Joulukalat

Joulukalat graavilohesta silliin ja erilaisiin kalamousseihin ovat juhlava aloitus jouluaterialle. Tutustu herkullisiin resepteihin!

Joulukalat

Kalaherkut kannattaa hankkia mahdollisimman lähellä joulua – jouluaattona tai sitä edellisenä päivänä, koska kala on herkästi pilaantuva raaka-aine. Tuore kala voi pilaantua jo vuorokaudessa, kun taas savustettu ja hiillostettu säilyy pari päivää. Graavilohi pysyy oikein säilytettynä syöntikunnossa muutaman päivän ajan. Joulukalat kannattaa nostella kylmään heti aterian jälkeen, sillä lämpimässä niiden pilaantumisprosessi nopeutuu.

Graavilohesta valmistat monenlaisia joulupöydän herkkuja. Kokeile alkuruoaksi graavilohta ja mätiseosta. Tarjoile graavilohi hauskassa muodossa graavilohipyöryköinä, jotka sopivat niin joulukaloiksi kuin illanistujaisiin. Graavattu punajuurilohi sopii täydellisesti joulun makumaailmaan. Punajuurilohen kanssa sopii täyteläinen kumina-sinappicréme.

Joulukalat voivat sisältää erilaisia kastikkeita ja dippejä. Taateli-lohimousse yhdistää herkullisesti suolaisen ja makean. Mätikastike on oiva lisä kalan kylkeen. Savulohidippi voidaan tarjoilla koverretusta ruisleivästä, jolloin leipä toimii astiana dipille ja paahdetut ruisleipätikut voidaan nauttia dipin kanssa. 

Joulukalat voidaan tarjoilla myös lämpiminä. Jouluinen sahramilohi maistuu hienostuneen herkulliselta. Kerma tuo pehmeyttä ja täyteläisyyttä kalaruokaan. Jouluinen kaneli-mantelilohi sopii tarjoiltavaksi perunoiden tai salaatin kanssa. 

Resepteistämme löydät niin perinteiset joulukalat kuin uutta inspiraatiota joulun kalapöytään. Kokeile ja tee kotiin herkullinen joulu!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat