Joulukalat

Joulukalat graavilohesta silliin ja savukalatartaleteista lohicarpaccioon ovat juhlava aloitus jouluaterialle. Myös mäti sellaisenaan tai vaikkapa pienten rieskarullien täytteenä sopii hyvin joulupöytään.

Kalaherkut kannattaa hankkia mahdollisimman lähellä joulua – jouluaattona tai sitä edellisenä päivänä, koska kala on herkästi pilaantuva raaka-aine. Tuore kala voi pilaantuna jo vuorokaudessa, kun taas savustettu ja hiillostettu säilyy pari päivää. Graavilohi pysyy oikein säilytettynä syöntikunnossa muutaman päivän ajan. Joulukalat kannattaa nostella kylmään heti aterian jälkeen, sillä lämpimässä niiden pilaantumisprosessi nopeutuu.

Resepteistämme löydät niin perinteiset joulukalat kuin uutta inspiraatiota joulun kalapöytään. Kokeile ja tee kotiin herkullinen joulu!

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat