Kylmäsavulohta ruisleivällä

Kylmäsavulohta ruisleivällä

Kylmäsavulohta, tummaa ruisleipää ja creme fraichea. Nämä herkkupalat katoavat parempiin suihin tuossa tuokiossa.
https://www.arla.fi/reseptit/kylmasavulohta-ruisleivalla/

Tee näin:

Kylmäsavulohta ruisleivällä
  • Vatkaa kaikki levitteen ainekset yhteen.
  • Leikkaa leivät kahtia pituussuunnassa.
  • Leikkaa lohi pieniksi viipaleiksi.
  • Levitä hieman levitettä leivälle ja lisää päälle lohta.
  • Laita päälle hieman lisää levitettä ja ripottele päälle ruohosipuli ja punajuuriraaste.
Valmis!
Vinkki

Käytä ylijäänyt leipäsi hyödyksi sen sijaan, että heittäisit sen pois. Päivän vanha leipä on loistava vaihtoehto, koska se säilyttää tekstuurinsa paahtamisen jälkeen – lisäksi se imee nesteitä erittäin hyvin.

Vinkki

Ole varovainen leikatessasi lohta; haluat tasaisia paloja varmistaaksesi parhaan makuelämyksen jokaisessa canapéessa ja yhtenäisen ulkonäön tarjoillessasi niitä.

Vinkki

Kokoa canapéet mahdollisimman lähellä tarjoiluaikaa. Näin paahtoleipä välttyy vettyämiseltä, ja kaikki ainekset pysyvät tuoreina ja maukkaina.

Ainekset

Kylmäsavulohta ruisleivällä
Ruisleipä, esim. Fazer Real tai saaristolaisleipää
6 siivua
Savustettua, viipaloitua lohi
100 g
Punajuurta raasteena
Lime-sinappilevite
1 dl
2 rkl
Dijon sinappia
1½ rkl
Pienen limen kuori ja mehu
1
Hyppysellinen suola
1
Hienonnettua ruohosipulia
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Lohimousse
60+ min
Lohimousse
(3)
Kylmäsavulohitahna
Uusi
15 minuuttia
Kylmäsavulohitahna
(1)

Kokeile herkullista savulohta ruisleivällä

Jos haluat ylellisen herkun, kokeile herkullista savulohta ruisleivällä. Silkkisen pehmeä savulohi asetetaan raikkaan ja kermaisen limekerman päälle. Paahtunut ruisleipä muodostaa perustan, joka takaa jokaisen suupalan olevan täynnä rapeita nautintoja.

Kullanruskeaksi paahtunut ruisleipä on yhdistetty pilvenkaltaisen välimerellisen juuston valkoiseen limekermaan ja päälle on lisätty eloisan vaaleanpunaista lohta. Savulohi canapéiden houkutteleva ulkonäkö varmistaa, että vieraasi palaavat varmasti hakemaan lisää.

Nauti lohen rikkaudesta

Savulohi on epäilemättä herkun pääosassa sen houkuttelevan värin ja mahtavan maun ansiosta. Se antaa rikkaan ja ylellisen maun, ja silkkisen pehmeä rakenne tarjoaa ylellisen ja lohduttavan suutuntuman. Kalaan liittyvät hienovaraiset umamin vivahteet lisäävät ruokalajin syvyyttä ja rikkautta. Hienonnettu ruohosipuli ja punajuurten lehdet tuovat annokseen lisäloistoa.

Tasapainotettuna raikkaalla, kirpeällä limekermalla

Ruisleivän ja savulohen makuja tasapainottamaan, lohi canapéihin on lisätty raikasta, kirpeää limekermaa. Se on valmistettu paksusta, kirpeästä rahkasta, kitkerästä limetin kuoresta ja tuorepuristetusta limetin mehusta, mikä antaa kermalle kirkkaan ja elävän maun, joka leikkaa läpi rikkaan lohen. Limekerma tarjoaa moitteettoman maun lisäksi kermaisen rakenteen, joka peittää ja sitoo yhteen canapéet.

Tarjoile alkupalana tai välipalana

Canapéet ovat pieniä herkkuja, joita voi syödä yhdellä tai muutamalla suupalalla. Tarjoile savulohi canapéet alkupalana illallisjuhlissasi tai nauti niitä rennosti kotona. Ne ovat myös suosittuja vastaanotoilla ja muissa tapahtumissa, joissa haluat tarjota herkullisia, helppoja sormiruokia. Joka tapauksessa nämä herkut ovat täydellinen valinta.

Etsitkö muita alkupaloja tai välipalavaihtoehtoja? Kokeile helppotekoista avokadomoussea ruisleipäkrutonkien kanssa tai herkullista sieni-bruschettaa. Jos kaipaat suurempaa annosta, valitse linssisalaatti krutonkien kanssa tai grillattu maissisalaatti paneerin kera.

Kokeile erilaisia ainesosia

Voit helposti varioida tätä reseptiä, jos haluat kokeilla jotain uutta.

Esimerkiksi kokeile käyttää rahkan sijaan tuorejuustoa. Vaikka rahka on erinomainen valinta paksun ja kermaisen koostumuksen aikaansaamiseksi, tuorejuusto tarjoaa pehmeän voin kaltaisen koostumuksen, jossa on kirpeä makuprofiili ja hienovarainen makea vivahde.

Valitse kypsät ja ohuet avokadoviipaleet tai guacamole, jos haluat lisätä ylellisyyden kerroksen savulohi canapéihin. Lohi ja avokado ovat taivaallinen yhdistelmä syvän rikkaan maun ja sileiden tekstuurien ansiosta.

Rohkeammaksi valinnaksi ehdotamme kapristen lisäämistä. Ne ovat klassinen kumppani savulohelle, ja tässä ne lisäävät kirpeän, suolaisen makupurkauksen sekä miellyttävän tekstuurin.