Puolukkainen saaristolaisleipä

Puolukkainen saaristolaisleipä

Puolukkainen saaristolaisleipä on maukas ja mehukas leipä, joka sopii brunssille, joulupöytään tai vaikka iltapalaksi. Testaa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/puolukkainen-saaristolaisleipa/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan puolukkainen saaristolaisleipä ja lämmitä uuni 200 asteiseksi.
  • Mittaa kulhoon kaikki kuivat ainekset ja sekoita. Lisää kuiva-aineiden sekaan piimä, puolukat ja siirappi. Sekoita taikinaksi.
  • Kaada leipätaikina voideltuun uunivuokaan, jonka tilavuus on noin 1 litra.
  • Paista puolukkainen saaristolaisleipä uunin alaosassa noin 1 tunnin ajan.
  • Ota saaristolaisleipä uunista ja kumoa ylösalaisin puiselle leikkuulaudalle.
  • Jätä puolukkainen saaristolaisleipä jäähtymään hetkeksi leivinliinan alle.
Valmis!

Ainekset

Grahamjauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
4½ dl
Kokonaisia paahdettuja hasselpähkinöitä
2 dl
Kurpitsansiemen
1 dl
Suolaa
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
5 dl
Pakastepuolukoita
1½ dl
Tummaa siirappia
1½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Persimon-leipä
1 tunti
Persimon-leipä
(2)