Persimon-leipä

Persimon-leipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

1 tunti

Persimon-leipä on maukas vaihtoehto banaanileivälle. Persimoneja on saatavilla ainoastaan sesonkikautena eli lokakuusta tammikuuhun. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 annosta

Ainekset

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
2. Sulata voi, siirrä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja ripaus suolaa.
3. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi muutamassa erässä joukkoon, koko ajan vatkaten. Lisää taikinaan puolet jauhoseoksesta ja vatkaa sekaisin. Sekoita joukkoon sitten jogurtti ja lopuksi vielä loput jauhoseoksesta. Vältä vatkaamasta liikaa.
4. Raasta persimonit karkeaksi raasteeksi. Kääntele raaste taikinan joukkoon, mutta älä enää vatkaa.
5. Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista persimon-leipää uunissa noin 60 minuuttia. Testaa cocktailtikulla leivän kypsyys (taikinaa ei saa jäädä tikkuun). Voit paistaa tarvittaessa leipää vielä 15 minuuttia. Anna persimon-leivän jäähtyä ennen leikkaamista. Nauti banaanileivän tapaan esimerkiksi viikonloppubrunssilla.

Lisää herkullisia ideoita