Persimon-kakku

Persimon-kakku

1 tunti
Persimon-kakku on makea ja raikas vaihtoehto talviseen kahvipöytään. Hyödynnä persimonit sesonkikautena, joka on lokakuusta tammikuuhun. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/persimon-kakku/

Tee näin:

Täyte ja kuorrutus:
  • Kuutioi voi ja jätä hetkeksi lämpenemään huoneenlämpöön, jotta sitä on helpompi käsitellä.
  • Vatkaa kulhossa sekaisin pehmennyt voi, rahka sekä tomusokeri. Laita jääkaappiin asettumaan pohjien valmistuksen ajaksi.
Pohja
  • Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
  • Aloita persimon-kakun valmistus vaahdottamalla kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa.
  • Yhdistä toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet: sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli.
  • Huuhdo persimonit ja raasta niistä kolme karkeaksi raasteeksi. (Jos persimonit ovat jo hyvin kypsiä ja raaste on todella kosteaa, valuta siivilässä pahin nestemäärä pois.)
  • Kääntele varovasti muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, voisulaa ja persimonraastetta.
  • Pilko viimeinen persimon pieniksi kuutioiksi ja lisää taikinan joukkoon.
  • Vuoraa kahden halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuoan pohjat leivinpaperilla ja voitele sekä jauhota reunat.
  • Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 55-70 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta, kunnes pohjat ovat kypsiä. Testaa kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla. Siirrä sivuun jäähtymään.
Koristeet:
  • Kuumenna uuni 125 asteiseksi. Leikkaa persimoneista mahdollisimman ohuita siivuja (noin 2-3 mm). Levitä uuniritilälle leivinpaperille. Paahda uunin ylätasossa noin 1h 40min, kunnes siivut ovat käpristyneet reunoilta sopivan rapeiksi.
Persimon-kakun viimeistely:
  • Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi niin, että saat neljä samankokoista kakkupohjaa.
  • Asettele ensimmäinen pohja alustalle, levitä päälle ohut kerros täytettä ja lisää halutessasi persimonsiivuja.
  • Asettele päälle toinen pohja. Toista sama sekä toisen että kolmannen pohjan kanssa.
  • Nosta neljäs kakkupohja päälimmäiseksi. Levitä kuorrute-täytettä sekä kakun päälle että kakun sivuille palettiveitsen tai nuolijan avulla. Kuorrutteen ei ole tarkoitus peittää koko kakkua vaan lopputuloksen kuuluu olla naked cake -tyylinen.
  • Viimeistele persimon-kakku kuivatuilla persimonsiivuilla.
Valmis!
Vinkki

Käytä kypsiä, kiinteitä persimoneja. Ylikypsiä ja pehmeitä persimoneja on hankala raastaa ja ne voivat tehdä persimonkakusta liian vetisen. Ohjeesta tulee nelikerroksinen persimon-kakku, halkaisijaltaan 18cm. Jos haluat kakusta matalamman, valmista pohjaa, täytettä ja kuorrutetta ohjeen määrästä vain puolet. Kypsennä pohja yhdessä vuoassa.

Ainekset

Pohja
Kananmunia
6
Sokeria
6 dl
Vehnäjauhoja
6 dl
Leivinjauhetta
4 tl
Vaniljasokeria
3 tl
Kanelia
4 tl
Persimonia
4
300 g
Nokare voita ja hieman vehnäjauho vuokien jauhottamiseen
Täyte ja kuorrutus:
150 g
2 prk
Tomusokeri
4 dl
Halutessasi persimonia viipaleina täytteeksi
Koristeet
Persimonia
4
Lisää herkullisia ideoita
Persimon-leipä
1 tunti
Persimon-leipä
(2)
Kurpitsakakku
1 tunti
Kurpitsakakku
(8)