Persimon-kakku

Persimon-kakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

1 tunti

Persimon-kakku on makea ja raikas vaihtoehto talviseen kahvipöytään. Hyödynnä persimonit sesonkikautena, joka on lokakuusta tammikuuhun. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 annosta

Pohja

  • 6 kananmunaa
  • 6 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 4 tl kanelia
  • 4 persimonia
  • 300 g Arla normaalisuolaista Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • nokare voita ja hieman vehnäjauhoja vuokien jauhottamiseen

Täyte ja kuorrutus:

Koristeet

  • 3 - 4 persimonia

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Täyte ja kuorrutus:

1. Kuutioi voi ja jätä hetkeksi lämpenemään huoneenlämpöön, jotta sitä on helpompi käsitellä.
2. Vatkaa kulhossa sekaisin pehmennyt voi, sitruuna-limerahka sekä tomusokeri. Laita jääkaappiin asettumaan pohjien valmistuksen ajaksi.

Pohja

1. Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
2. Aloita persimon-kakun valmistus vaahdottamalla kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa.
3. Yhdistä toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet: sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli.
4. Huuhdo persimonit ja raasta niistä kolme karkeaksi raasteeksi. (Jos persimonit ovat jo hyvin kypsiä ja raaste on todella kosteaa, valuta siivilässä pahin nestemäärä pois.)
5. Kääntele varovasti muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, voisulaa ja persimonraastetta. Pilko viimeinen persimon pieniksi kuutioiksi ja lisää taikinan joukkoon.
6. Vuoraa kahden halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuoan pohjat leivinpaperilla ja voitele sekä jauhota reunat. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 55-70 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta, kunnes pohjat ovat kypsiä. Testaa kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla. Siirrä sivuun jäähtymään.

Koristeet:

Kuumenna uuni 125 asteiseksi. Leikkaa persimoneista mahdollisimman ohuita siivuja (noin 2-3 mm). Levitä uuniritilälle leivinpaperille. Paahda uunin ylätasossa noin 1h 40min, kunnes siivut ovat käpristyneet reunoilta sopivan rapeiksi.

Persimon-kakun viimeistely:

1. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi niin, että saat neljä samankokoista kakkupohjaa.
2. Asettele ensimmäinen pohja alustalle, levitä päälle ohut kerros täytettä ja lisää halutessasi persimonsiivuja. Asettele päälle toinen pohja. Toista sama sekä toisen että kolmannen pohjan kanssa. Nosta neljäs kakkupohja päälimmäiseksi. Levitä kuorrute-täytettä sekä kakun päälle että kakun sivuille palettiveitsen tai nuolijan avulla. Kuorrutteen ei ole tarkoitus peittää koko kakkua vaan lopputuloksen kuuluu olla naked cake -tyylinen. Viimeistele persimon-kakku kuivatuilla persimonsiivuilla.

Vinkki

Käytä kypsiä, kiinteitä persimoneja. Ylikypsiä ja pehmeitä persimoneja on hankala raastaa ja ne voivat tehdä persimonkakusta liian vetisen.

Ohjeesta tulee nelikerroksinen persimon-kakku, halkaisijaltaan 18cm. Jos haluat kakusta matalamman, valmista pohjaa, täytettä ja kuorrutetta ohjeen määrästä vain puolet. Kypsennä pohja yhdessä vuoassa.

Lisää herkullisia ideoita