Kurpitsakakku

Kurpitsakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

1 tunti

Kurpitsakakku on syksyn sesonkiherkku, joka sopii myös Halloween-teemaan. Näyttävä kurpitsakakku maistuu ihanan raikkaalta. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

Pohja

Täyte

Kuorrute

Koristelu

  • 150 g sokerimassaa
  • kultaista elintarvikesprayta tai -maalia

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista pohja

1. Lämmitä uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
2. Siivilöi jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe ja mausteet kulhoon. Sulata voi ja lisää munien kanssa taikinaan. Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja kuoret. Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi. Lisää 3 dl kurpitsaraastetta taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin. Halkaise jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan.

Valmista täyte

1. Sekoita rahka ja inkiväärijauhe yhteen. Lisää vaniljakreemijauhe voimakkaasti sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.
2. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluvadille kakkurenkaan tai irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä pohjalle kolmasosa täytteestä. Nosta seuraava pohja täytteen päälle ja jatka näin, kunnes kaikki pohjat on käytetty. Anna kakun asettua kylmässä.

Valmista kuorrute

1. Sulata voi kattilassa. Keitä voita, kunnes se ruskistuu kauniisti ja tuoksuu karamellimaiselta (noin 5–10 minuuttia). Siirrä voi kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes se palautuu pehmeään muotoon.
2. Vaahdota voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista muutama minuutti. Lisää kaneli ja kuohukerma ja vatkaa tasaiseksi.
3. Levitä kuorrute kurpitsakakun pinnalle. Kuvioi pinta vetämällä teelusikkaa pintaa pitkin.

Valmista koristeet

1. Muotoile sokerimassasta kurpitsoja ja niiden lehtiä. Maalaa kurpitsat kultaisiksi elintarvikespraylla tai -maalilla. Viimeistele kurpitsakakku kultaisin kurpitsoin.

Lisää herkullisia ideoita