Kurpitsakakku

Kurpitsakakku

1 tunti
Kurpitsakakku on syksyn sesonkiherkku, joka sopii myös Halloween-teemaan. Näyttävä kurpitsakakku maistuu ihanan raikkaalta. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Valmista pohja
  • Lämmitä uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
  • Siivilöi jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe ja mausteet kulhoon.
  • Sulata voi ja lisää munien kanssa taikinaan.
  • Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja kuoret. Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi.
  • Lisää 3 dl kurpitsaraastetta taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
  • Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
  • Halkaise jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan.
Valmista täyte
  • Sekoita rahka ja inkiväärijauhe yhteen. Lisää vaniljakreemijauhe voimakkaasti sekoittaen.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.
  • Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluvadille kakkurenkaan tai irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä pohjalle kolmasosa täytteestä.
  • Nosta seuraava pohja täytteen päälle ja jatka näin, kunnes kaikki pohjat on käytetty.
  • Anna kakun asettua kylmässä.
Valmista kuorrute
  • Sulata voi kattilassa. Keitä voita, kunnes se ruskistuu kauniisti ja tuoksuu karamellimaiselta (noin 5–10 minuuttia). Siirrä voi kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes se palautuu pehmeään muotoon.
  • Vaahdota voi kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista muutama minuutti.
  • Lisää kaneli ja kuohukerma ja vatkaa tasaiseksi.
  • Levitä kuorrute kurpitsakakun pinnalle. Kuvioi pinta vetämällä teelusikkaa pintaa pitkin.
Valmista koristeet
  • Muotoile sokerimassasta kurpitsoja ja niiden lehtiä.
  • Maalaa kurpitsat kultaisiksi elintarvikespraylla tai -maalilla.
  • Viimeistele kurpitsakakku kultaisin kurpitsoin.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoja
3½ dl
Sokeria
2½ dl
Ruokasoodaa
2 tl
Leivinjauhe
½ tl
Kanelia
2 tl
Neilikkaa
1 tl
Muskottipähkinä
ripausta
Kananmunia
3
150 g
Kurpitsaa
noin 500 g
Täyte
1 prk
Piparkakkumaustetta
1½ tl
Vaniljakreemijauhetta
2 rkl
2 dl
Kuorrute
200 g
Tomusokeria
2½ dl
Kanelia
1 tl
1 dl
Koristelu
Sokerimassaa
150 g
Kultaista elintarvikesprayta tai -maalia
Lisää herkullisia ideoita