Halloween juustokakku

Halloween juustokakku

1 tunti
Herkullinen Halloween juustokakku kruunaa Halloween-pöydän. Halloween juustokakussa yhdistyvät tumma suklaa ja pehmeä tuorejuusto. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Keksipohja
  • Laita keksit monitoimikoneeseen aja ne hienoksi, lisää voi ja suola, sekoita tasaiseksi.
  • Pingota irtopohjavuoan pohja (n. 22 cm läpimitta) leivinpaperilla.
  • Painele taikina vuoan pohjalle tasaiseksi esim. ruokalusikalla.
Juustokakun täyte
  • Sulata suklaa vesihauteessa.
  • Vaahdota tuorejuusto, sokeri, vanilja ja suola sähkövatkaimella hitaalla nopeudella. Varo vatkaamasta liikaa, ettei täyte halkeile tai siihen jää ilmakuplia paiston aikana.
  • Lisää munat yksitellen varovaisesti vatkaten.
  • Lisää sulatettu suklaa ja väri varovaisesti sekoittaen.
  • Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää täytteeseen varovaisesti käännellen.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle, paista uunin keskitasossa n. 30min 165 °, vähennä lämpö 110 ° ja jatka paistamista n. 2 tuntia avaamatta uunia.
  • Käännä uunista lämpö pois ja anna kakun paistua jälkilämmössä vielä 1,5 t avaamatta vieläkään uuninluukkua.
  • Peitä kakku ja anna sen jäähtyä kunnolla peitettynä kylmässä, vähintään 4 t, mieluummin seuraavaan päivään.
Punainen kuorrute
  • Sekoita maissitärkkelys tilkkaan mustaherukkamehua, lisää loput mehusta.
  • Kaada seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
  • Lisää glukoosisiirappi, anna kiehua ja jatka sekoittamista, kunnes kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  • Irrota kakku vuoasta, käytä terävää veistä apuna.
  • Leikkaa kakun reunat tarvittaessa tasaiseksi ja tasoita pinta ja reunat palettiveitsellä, kasta veistä tarvittaessa kuumassa vedessä. On tärkeää, että kakun pinta on tasainen, että kuorrute leviää tasaisesti.
  • Aseta kakku tarjoiluvadille, kaada puolet punaisesta kuorrutteesta kakun pinnalle ja anna osan valua reunoille.
  • Kaada loput kuorrutteesta lasikannuun ja lisää punaista kuorrutetta tarjoilun aikana, näin kakku näyttää vielä verisemmälle.
Valmis!

Ainekset

Keksipohja
Tummaa suklaatäytekeksejä esim. Oreo
28
75 g
Karkeaa suolaa
¼ tl
Juustokakun täyte
Tummaa suklaa (n. 55% kaakao)
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
Sokeria
3 dl
Vaniljajauhetta
1 tl
Karkeaa suolaa
¼ tl
Kananmunia
8
Punaista elintarvikeväriä tai punajuurimehutiivistettä
2 rkl
2½ dl
Punainen kuorrute
Maissitärkkelys
3 rkl
Mustaherukkamehua
2 dl
Glukoosisiirappia
1½ dl
Lisää herkullisia ideoita