Halloween juustokakku

Halloween juustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

1 tunti

Herkullinen Halloween juustokakku kruunaa Halloween-pöydän. Halloween juustokakussa yhdistyvät tumma suklaa ja pehmeä tuorejuusto. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Keksipohja

Juustokakun täyte

  • 200 g tummaa suklaata (n. 55% kaakao)
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl karkeaa suolaa
  • 8 kananmunaa
  • 2 rkl punaista elintarvikeväriä tai punajuurimehutiivistettä
  • 2½ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta

Punainen kuorrute

  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 2 dl mustaherukkamehua
  • 1½ dl glukoosisiirappia

Tee näin:

Tee näin:

Keksipohja

1. Laita keksit monitoimikoneeseen aja ne hienoksi, lisää voi ja suola, sekoita tasaiseksi.

2. Pingota irtopohjavuoan pohja (n. 22 cm läpimitta) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle tasaiseksi esim. ruokalusikalla.

Juustokakun täyte

1. Sulata suklaa vesihauteessa.

2. Vaahdota tuorejuusto, sokeri, vanilja ja suola sähkövatkaimella hitaalla nopeudella. Varo vatkaamasta liikaa, ettei täyte halkeile tai siihen jää ilmakuplia paiston aikana. 3. Lisää munat yksitellen varovaisesti vatkaten.

4. Lisää sulatettu suklaa ja väri varovaisesti sekoittaen.

5. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää täytteeseen varovaisesti käännellen.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle, paista uunin keskitasossa n. ½ tuntia 165 °, vähennä lämpö 110 ° ja jatka paistamista n. 2 tuntia avaamatta uunia. Käännä uunista lämpö pois ja anna kakun paistua jälkilämmössä vielä 1,5 t avaamatta vieläkään uuninluukkua.

7. Peitä kakku ja anna sen jäähtyä kunnolla peitettynä kylmässä, vähintään 4 t, mieluummin seuraavaan päivään.

Punainen kuorrute

1. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan mustaherukkamehua, lisää loput mehusta. Kaada seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.

2. Lisää glukoosisiirappi, anna kiehua ja jatka sekoittamista, kunnes kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

3. Irrota kakku vuoasta, käytä terävää veistä apuna. Leikkaa kakun reunat tarvittaessa tasaiseksi ja tasoita pinta ja reunat palettiveitsellä, kasta veistä tarvittaessa kuumassa vedessä. On tärkeää, että kakun pinta on tasainen, että kuorrute leviää tasaisesti.

4. Aseta kakku tarjoiluvadille, kaada puolet punaisesta kuorrutteesta kakun pinnalle ja anna osan valua reunoille.

5. Kaada loput kuorrutteesta lasikannuun ja lisää punaista kuorrutetta tarjoilun aikana, näin kakku näyttää vielä verisemmälle.

Lisää herkullisia ideoita