Halloweenin kinuskipiirakka

Halloweenin kinuskipiirakka

Hämähäkinseitit ja kinuskipiirakka - usko pois, tämä yhdistelmä maistuu hyvältä (kunhan hämähäkinseitit on tehty valkosuklaasta, kuten tässä reseptissä!).
https://www.arla.fi/reseptit/halloween-kinuskipiirakka/

Tee näin:

Pohja
  • Sekoita voi, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja sokeri monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 20 minuutin ajan. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla taikinan pohjaan reikiä. Paista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kinuskitäyte
  • Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää muut ainekset ja sekoita kunnes kaikki sokeri on sulanut. Kuumenna seosta kunnes se kiehuu (varo polttamasta seosta pohjaan!) ja alenna sitten lämpöä, ja keitä seosta varovasti sekoitellen ilman kantta 15-20 minuuttia kunnes kinuski on paksuuntunut tai kunnes seoksen lämpötila on noin 122 astetta. Voit myös testata kinuskia vesilasitestillä, eli tipauta nokare kinuskia kylmää vettä sisältävään lasiin: valmiin kinuskin tulisi jähmettyä heti palloksi jonka voi nostaa vesilasista sormella pois. Jos kinuski liukenee veteen, jatka keittämistä. Kaada valmis kinuskitäyte piirakkapohjan päälle ja tasoita pinta. Anna täytteen asettua huoneenlämpötilassa.
Koristelu
  • Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaa pursotinpussiin tai muovipussiin (ja leikkaa pussin kulmaan noin 2-4 mm kokoinen reikä saksilla). Koristele piirakka pursottamalla suklaata esimerkiksi hämähäkinseitin muotoon.
Valmis!

Ainekset

Piirakkapohja
150 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Kaurahiutale
1 dl
Sokeria
1½ rkl
Täyte
200 g
Fariinisokeria
4 dl
Sokeria
4 dl
2½ dl
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
1½ dl
Suolaa
1 tl
Hämähäkkiseittikoristelu
Tummaa tai valkoista suklaa
50 g
Lisää herkullisia ideoita