Katkarapu-mätihyydyke

Katkarapu-mätihyydyke

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Katkarapu-mätihyydyke sopii niin kesäpöytään kuin joulupöytäänkin. Valmista hyydyke hyvissä ajoin, jotta se ehtii jähmettyä jääkaapissa. Tutustu Arlan reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 200 g Arla Smetana 42%
  • 120 g sulatettuja ja kuivia katkarapuja
  • 40 g kirjolohen tai siian mätiä valutettuna
  • 10 g tilliä
  • 10 g ruohosipulia
  • ⅗ liivatelehteä tai 3 maustemittallista liivatejauhetta

Tee näin:

Tee näin:

Aloita valmistamaan katkarapu-mätihyydyke laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata liivatelehdet tilkaan kiehuvaa vettä ja sekoita massaan. Kaada sopiviin tarjoilukippoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele valmiit katkarapu-mätihyydykkeet mädillä ja yrteillä ja tarjoile!

Vinkki

Liivatejauheen käyttö:
Liivatejauheen annetaan ensin turvota pienessä tilkassa kylmää vettä (noin 1 rkl vettä 1tl liivatejauhetta kohti) noin 5 min ja sen jälkeen kuumenna seos kattilassa, kunnes liivatejauhe on kokonaan liuennut nesteeseen.

Katso myös nämä