Lohitartar ja inkivääritsatsiki

Lohitartar ja inkivääritsatsiki

Lohitartar ja inkivääritsatsiki on maistuva alkuruoka moneen tilanteeseen.

Tee näin:

  • Pakasta lohta vähintään 2 vuorokautta ja sulata sen jälkeen. Hienonna lohi karkeasti ja lisää mausteet. Kuutioi kurkku, levitä talouspaperille ja ripottele suola päälle. Anna seistä noin 15 minuuttia. Purista neste pois kurkkukuutioista. Sekoita puolet kurkkukuutioista ja inkivääri jogurtin kanssa. Muotoile lohiseoksesta kuusi pyöreää pihviä ja aseta lautasille. Lisää pihveille loput kurkkukuutiot sekä ruohosipulia ja kastiketta.
Valmis!

Ainekset

Nahatonta ja ruodotonta lohi
300 g
Suolaa
¾ tl
Mustapippurirouhetta
¼ tl
Sitruunan kuori raastettuna
1
Sitruunamehua
1 tl
Ruohosipulia hienonnettuna
½ dl
Kastike
Kurkku
1
Suolaa
½ tl
Arla Ingman Luonnonjogurttia
200 g
1 rkl