Lohitartar ja inkivääritsatsiki

Lohitartar ja inkivääritsatsiki

Lohitartar ja inkivääritsatsiki on maistuva alkuruoka moneen tilanteeseen.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Lohitartar ja inkivääritsatsiki

Lohitartar ja inkivääritsatsiki on maistuva alkuruoka moneen tilanteeseen.

Annoslukumäärä
  • 300 g nahatonta ja ruodotonta lohta
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 1 sitruunan kuorta raastettuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

  • 1 kurkku
  • ½ tl suolaa
  • 200 g Ingman luonnonjogurttia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Ohjeet

Pakasta lohta vähintään 2 vuorokautta ja sulata sen jälkeen. Hienonna lohi karkeasti ja lisää mausteet. Kuutioi kurkku, levitä talouspaperille ja ripottele suola päälle. Anna seistä noin 15 minuuttia. Purista neste pois kurkkukuutioista. Sekoita puolet kurkkukuutioista ja inkivääri jogurtin kanssa. Muotoile lohiseoksesta kuusi pyöreää pihviä ja aseta lautasille. Lisää pihveille loput kurkkukuutiot sekä ruohosipulia ja kastiketta.