Sitruunainen uunilohi

Sitruunainen uunilohi

50 minuuttia
Helppo ja mehevä uunilohi saa makua sitruunaisesta kermasta. Samalla kertaa valmistuvat uunikasvikset tekevät ruoasta täydellisen myös kiireisen arjen keskelle.
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-uunilohi/

Tee näin:

Sitruunainen uunilohi
  • Kuumenna uuni 200 ℃ asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  • Huuhtele lohifilee kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta uunipellille nahkapuoli ylöspäin.
  • Pese ja kuivaa perunat. Kuori porkkanat ja paloittele molemmat reilun kokoisiksi paloiksi. Kaada kasvikset lohen ympärille ja pirskottele päälle öljy.
  • Paista noin 20 minuuttia tai kunnes lohen nahka alkaa hieman kupruilla.
  • Poista nahka ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Kaada myös kerma lohen päälle.
  • Jatka paistamista noin 15-20 minuuttia tai kunnes kasvikset ja lohi ovat kypsiä.
  • Tarjoile tillin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Sitruunainen uunilohi
Lohifilee
700 g
Suolaa
Pippuria
Perunoita
6
Porkkanoita
4
Oliiviöljyä
2 rkl
1 prk
Tuoretta tilliä
Lisää herkullisia ideoita
Uunilohi
45 minuuttia
Uunilohi
(43)