Uunilohi

Uunilohi

45 minuuttia
Uunilohi on herkullinen ja klassinen kalaruoka, joka maistuu koko perheelle. Mehevä uunilohi valmistuu helposti ja nopeasti. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Uunilohi
  • Aloita valmistamaan uunilohi kuumentamalla ensin uuni 200 asteeseen.
  • Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin voidellulle uunipellille. Tarkista sitten, ettei lohifilee sisällä ruotoja. Nypi mahdolliset ruodot huolellisesti pois pinseteillä.
  • Mausta uunilohi suolalla ja pippurilla. Sekoita seuraavaksi keskenään crème fraiche eli ranskankerma sekä tilli. Kuorruta sitten uunilohi seoksella.
  • Paista uunilohi uunin keskitasolla n. 20 min. Paistoaika riippuu lohifileen koosta, joten tarkista kypsyys ennen paistamisen lopettamista.
  • Koristele uunilohi lopuksi tilillä ja sitruunan viipaleilla. Tarjoile uunilohi perunoiden ja raikkaan vihersalaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Uunilohi
Tuoretta nahallista lohifileetä
1½ kg
Suolaa
1½ tl
Rouhittua valkopippuria
1 maustemitallinen
Hienonnettua tilliä
1 dl
2 dl
1 prk
Koristeluun
Tuoretta tilliä
Sitruunoita lohkoja
Lisää herkullisia ideoita
Kermainen perunamuusi
25 minuuttia
Kermainen perunamuusi
(15)
Hasselbackan perunat
60+ min
Hasselbackan perunat
(15)