Basilika-uunilohi

Basilika-uunilohi

Basilika-uunilohi on erittäin nopea ja helppo valmistaa. Mieto ja raikas sitruunakastike kruunaa herkullisen aterian.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Basilika-uunilohi

Basilika-uunilohi on erittäin nopea ja helppo valmistaa. Mieto ja raikas sitruunakastike kruunaa herkullisen aterian.

Annoslukumäärä
  • 4 nahatonta ja ruodotonta lohifileetä (yht. n. 500 g)
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ½ tl suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 3 kevätsipulia
  • 200 g parsakaalin nuppuja
  • Laktoositon Arla Meijerivoita
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ ruukku basilikaa
  • 3 dl valmista sitruunakastiketta
  • ½ tl chiliä

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta kalafileet uuninkestävään vuokaan. Sekoita sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä suola. Sivele kalafileet seoksella. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kuori ja silppua porkkanat. Viipaloi kevätsipulit. Paista parsakaalia voissa pannulla noin 3 minuuttia. Lisää porkkanat ja sipulit ja paista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele silputtua basilikaa kalafileiden päälle. Kuumenna sitruunakastike koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi kasviksien, keitetyn riisin ja kastikkeen kera.

Suositellut tuotteet