Lämminsavulohipasta

Lämminsavulohipasta

20 minuuttia
Lämminsavulohipasta on kermainen ja herkullinen arkiruoka, joka valmistuu nopeasti. Tarjoile maukas lämminsavulohipasta patongin kera. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/lamminsavulohipasta/

Tee näin:

Lämminsavulohipasta
  • Valmista ensiksi lämminsavulohipastan kastike. Hienonna ensin valkosipuli. Anna voin sulaa korkealla lämmöllä, mutta ruskistamatta paistinpannulla. Paista valkosipulia noin 1 minuutin ajan.
  • Lisää ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri. Anna kastikkeen kiehua.
  • Leikkaa savulohesta nauhamaisia paloja. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja kevätsipuli. Lisää ainekset kastikkeeseen ja purista joukkoon limen mehua. Lämmitä kastike yhteen. Tarkista maku.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  • Valuta pasta siivilässä – säilytä tarvittaessa vähän keitinvettä kastikkeeseen, jos haluat kastikkeesta ohuemman.
  • Pyöräytä pasta kastikkeessa. Koristele lämminsavulohipasta parmesaanilla, kevätsipulilla ja limelohkoilla.
  • Tarjoile lämminsavulohipasta patongin kera.
Valmis!

Ainekset

Kastike
10 g
Valkosipulinkynsiä
2
2 dl
Dijon-sinappia
2 tl
Suolaa
1 tl
Pippuria myllystä
Savulohta
150 g
50 g
Kevätsipulia (n. 150 g)
1½ nippu
Tuorepuristettua limettimehua
1 rkl
Pasta
Tuoretta valkoista pasta esim. Tagliatellea
Koristeluun
Parmesaani
Kevätsipuli
Limelohkoja
Patongit
240 g
Lisää herkullisia ideoita
Savukala-perunasalaatti
30 minuuttia
Savukala-perunasalaatti
(14)
Lohipasta omenalla
20 minuuttia
Lohipasta omenalla
(6)
Lime-lohipasta
15 minuuttia
Lime-lohipasta
(37)