
Uunissa paahdetut kasvikset

Tee näin:
Vinkki
Jotta paahdetut kasvikset kypsyvät tasaisesti, pilko ne samankokoisiksi paloiksi. Kuutioi suuremmat kasvikset, kuten punajuuret ja porkkanat pieniksi, samankokoisiksi paloiksi ja sipulit lohkoiksi. Muista, että kasvikset kutistuvat paahdettaessa, joten älä leikkaa niitä liian pieniksi, etteivät ne pääse ylikypsymään.
Vinkki
Saat rapeat, karamellisoidut kasvikset levittämällä ne yhteen kerrokseen uunipellille. Näin kuuma ilma pääsee liikkumaan vapaasti niin, että kasvikset paahtuvat höyrystämisen sijaan.
UKK: Kysymyksiä uunissa paahdetuista kasviksista
Tutustu uunissa paahdettujen kasvisten valmistuksen saloihin näiden vinkkien avulla. Alla on vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin kasvisten valmistamisesta uunissa. Jatka lukemista ja opi enemmän!
Kuumenna uuni 225 °C:seen, niin saat täydellisesti paahdetut kasvikset. Tämä lämpötila kypsentää kasvikset tasaisesti ja antaa niille ihanan, karamellisoituneen pinnan. Jos käytät kiertoilmauunia, kuumenna se 190 °C:seen. Kiertoilmauunissa kiertävä ilma tekee kasviksista rapeita. Muista kääntää uunipelti paistamisen puolivälissä, niin kasvikset kypsyvät tasaisesti, eivätkä pellin takareunassa olevat pala.
Kasviksia ei tarvitse kuoria paahtamista varten. Kasvikset, kuten porkkanat ja punajuuret, voi pestä huolellisesti ja paahtaa kuorineen, mikä parantaa niiden rakennetta. Kuorimisen tarve riippuu yleensä omasta mieltymyksestäsi tai siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on.
Uunissa paahdetut kasvikset säilyvät tuoreen makuisina, kun säilytät ne ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Ne säilyvät hyvinä jopa viisi päivää. Lämmitä uudelleen levittämällä ne uunipellille ja kuumentamalla uunissa 170 °C:ssa, kunnes ne ovat lämpimiä. Näin niiden rakenne ja maku säilyvät hyvinä. Jos teet paahdettuja kasviksia kerralla suuremman erän, pakasta ne pakastamiseen soveltuvassa ilmatiiviissä astiassa. Ne säilyvät pakastimessa kolme kuukautta. Kun olet valmis syömään niitä uudelleen, lämmitä ne suoraan pakastimesta. Ne eivät ehkä ole yhtä rapeita pakastamisen jälkeen, mutta maistuvat silti erinomaisilta.
Ainekset
Sekalaisia kasviksia (kuten tuoreita porkkanoita, punajuuria ja sipuleita)
|
1 kg |
---|---|
Voita
|
2 rkl |
Valkosipulinkynsi, puristettuna
|
1 |
Suolaa
|
1 tl |
Ripaus mustapippuria
|
1 |
Kuivattua timjamia
|
1 tl |
Valmista helppoja, uunissa paahdettuja kasviksia
Uunissa paahdetut kasvikset tarjoavat ihastuttavan yhdistelmän makua, rakennetta ja värejä. Ne ovat erittäin maukkaita sellaisenaan, mutta sopivat myös loistavasti lihan ja kalan lisukkeeksi. Sekoita kasvisten joukkoon voita, yrttejä ja valkosipulia ja laita uuniin. Uunin tehdessä taikojaan ja muuttaessa kasvikset rapeiksi ja mureiksi, karamellisoiduiksi herkuiksi, voit sillä aikaa seurustella vieraiden kanssa.
Etsitkö lisää kasvisruokia kokeiltavaksi? Kokeile rosmariiniperunoita, hasselbackan perunoita tai valkoista parsaa ruskistetun voin kera.
Rapean herkulliset ja mureat
Yksi syy uunissa paahdettujen kasvisten suosioon on niiden ihastuttava rakenne. Niiden kevyesti rapea kuori ja suussa sulava mureus ovat vastustamattomia. Uunin korkea lämpötila karamellisoi kasvisten luonnollisia sokereita antaen upeaa makeutta. Jokainen suupala tarjoaa niin herkullista kontrastia, että tätä ruokalajia haluaa ottaa lisää.
Aromikas maku valkosipulista ja timjamista
Valkosipuli ja tuore timjami yhdistyvät voin kanssa antaen kasviksille ihastuttavan aromikkaan kuorrutuksen. Kuorrutus auttaa kasviksia myös karamellisoitumaan uunissa. Herkullinen voi täyttää porkkanat, punajuuret ja sipulit täyteläisillä, maukkailla ja yrttisillä mauilla.
Kokeile erilaisia kasviksia, mausteita ja yrttejä
Vaikka tässä reseptissä käytetään porkkanoita, punajuuria ja sipuleita, voit helposti vaihtaa ne muihin kasviksiin. Vaihda ne vaikka paprikoihin, kesäkurpitsoihin, bataatteihin ja kirsikkatomaatteihin. Paahdettaessa jokainen niistä karamellisoituu ja tuo mukanaan omaa makeuttaan.
Voit tuunata ruokalajia myös leikittelemällä mausteilla ja yrteillä. Vaihda valkosipuli ja timjami cayennepippuriin tuomaan pientä mausteisuutta tai kuminaan ja paprikaan antamaan savuisia vivahteita. Voit myös käyttää tuoreita yrttejä, kuten rosmariinia tai persiljaa, jotka tuovat kasviksiin raikkautta. Kaikki nämä sekoittuvat hyvin voin kanssa ja tuovat kasviksiin upeita makuja.