Kala-katkarapukeitto
Tee näin:
Riisi
Kala-katkarapukeitto
Vinkki
Jos haluat testata lihan tai kalan kypsyyden tarkistamalla sisälämpötilan, voit työntää lihalämpömittarin johonkin kalanpalaan sen paksuimmasta kohdasta. Nyrkkisääntönä useimmat kokit suosittelevat, että turskaa, lohta ja katkarapuja kypsennetään noin 50 °C:ssa, jotta ne ovat kunnolla kypsiä mutta silti kosteita ja mureita.
Kala-katkarapukeitto Q&A
Heräsikö sinulla kysymyksiä kala-katkarapukeitosta? Lue lisää alta!
Ainekset
Riisi
Vettä
|
1½ dl |
---|---|
Suolaa
|
¼ tl |
Riisiä
|
1 dl |
Kala-katkarapukeitto
25 g | |
Sipuli
|
1 |
Sahramia
|
1 tl |
Kasvisfondeja liemi
|
3 dl |
Kuivaa valkoviiniä
|
1 dl |
Parsakaali
|
250 g |
Turskafileetä
|
200 g |
Lohifilee
|
200 g |
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
|
¼ l |
Katkarapuja
|
100 g |
Suolaa
|
1 tl |
Pippuria
|
Koristeluun
Avokadoa
|
2 |
---|
Lisää herkullisia ideoita
Kalakeitto, jossa on turskaa, lohta ja katkarapuja
Vaikka keitto on koostumukseltaan kermainen ja sileä, se on kuitenkin muhkea kala- ja katkarapukeitto, jossa on runsaasti erilaisia tekstuureja eri merenelävien ja vihannesten palojen ansiosta. Siinä on kaikkea riisistä, kalan hiutaleista ja kiinteistä katkaravuista vihanneksiin, joissa on vielä pientä puraisua, sekä kermasta, liemestä ja valkoviinistä valmistettu kermainen pohja. Näiden koostumusten ja makujen yhdistelmä tekee tästä ateriasta aterian, jota haluat valmistaa aina, kun haluat mereneläviä.
Maukkaat ja monipuoliset merenelävät tekevät keitosta herkullisen
Kalakeiton tärkeimmät ainesosat ovat tietenkin merenelävät. Olemme valinneet tähän keittoon ihanan yhdistelmän puolimakeaa ja suolaista katkarapua, täyteläistä, mietoa ja voita sisältävää lohta sekä turskaa, jonka maku on lähes maitomainen. Yhdistelemällä näitä olemme luoneet värikkään valikoiman, jossa on erilaisia makuja ja koostumuksia, jotka täydentävät hyvin toisiaan.
Jos etsit inspiraatiota siitä, miten voit sisällyttää enemmän tuoreita mereneläviä ateriasuunnitteluun, suosittelemme tutustumaan myös hyvin erilaisiin mutta yhtä herkullisiin resepteihimme lohilasagneen, tonnikalapihviin ja Pad thaihin.
Maukas keitto riisin ja kerman kanssa
Kun kalakeitto valmistetaan kermalla, se saa samettisen rakenteen ja täyteläisemmän maun. Tämän keiton maukkaan kasvisliemipohjan ja valkoviinin silkkinen suutuntuma toimii kauniina taustana erilaisille vihanneksille ja mereneläville.
Vaihtelun vuoksi tarjoile keitetyn riisin kanssa. Koska riisi lisätään keiton kypsennysajan lopussa, se pysyy täydellisesti kypsennettynä ja säilyttää pienen purevuuden, joka sopii hyvin yhteen ruokalajin muiden koostumusten kanssa. Kalakeitto riisin kanssa on nerokas tapa valmistaa ateria, jossa on runsaasti erilaisia koostumuksia ja herkullisen mielenkiintoisia makuja.
Jos olet kiinnostunut kokeilemaan muita reseptejä runsaille äyriäiskeitoille, kuten tämä kalakermakeitto, tutustu reseptiimme paksusta äyriäiskeitosta.
Ylellinen kala-katkarapukeitto sahramin kanssa
Jos haluat lisätä tyylikkyyttä, tee sahramikalakeittoa. Punainen mauste, joka antaa tälle ruoalle kauniin keltaisen värin, on samaan aikaan makea, kukkainen ja maanläheinen. Näin ollen se antaa keitolle ihanan mutta hillityn aromin. Se sopii myös täydellisesti yhteen keiton sisältämän kuivan valkoviinin kanssa, sillä se tasapainottaa aromit ja maut hienovaraisesti. Kokeile tätä dekadenttia sahramikalakeittoa, kun haluat tehdä vaikutuksen hienovaraisilla, monimutkaisilla ja ylellisillä mauilla.
Tee siitä oma
Jos haluat hieman tulisuutta, voit käyttää lämmittäviä mausteita, kuten kurkumaa ja kumiinia, mausteisen äyriäiskeiton valmistamiseen. Nämä mausteet tuovat ruokaan lämpöä, maanläheistä syvyyttä ja pientä katkeruutta muuttamatta sen elinvoimaisen keltaista väriä. Tuore inkivääri sopii myös hyvin yhteen merenelävien kanssa, ja sen käyttö tässä keitossa antaa keitolle pippurisen maun ja runsaasti särmää.
Koristele mausteinen kalakeitto tuoreilla yrteillä kirkkauden lisäämiseksi. Ilmeinen valinta on lehtipersilja tai korianteri, jonka sitruksinen maku sopii hyvin yhteen merenelävien ja päällä olevan avokadon kanssa.