Perinteisen Pad Thai -reseptimme avulla aasialaisia makuja pursuavan aterian valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Jos haluat oppia siitä lisää, jatka lukemista!
Thaimaalaista kalakastiketta
|
1 dl |
---|---|
Riisiviinietikkaa
|
2 rkl |
Vastapuristettua limettimehua
|
1 rkl |
Nestemäistä hunajaa
|
1 rkl |
Isoa valkosipulinkynsiä
|
2 |
Riisinuudeleita
|
250 g |
---|
Rypsiöljyä
|
1 rkl |
---|---|
Kevätsipulia (noin 200 g) leikattuna 2 cm kokoisiksi, viistoiksi paloiksi
|
2 nippua |
Tiikerikatkarapuja pyrstöineen
|
250 g |
Vatkattua kananmunia
|
2 |
Suippokaali
|
250 g |
Papujen ituja
|
150 g |
Punaista chilipaprikaa leikattuna ohuiksi renkaiksi
|
2 |
Maapähkinöitä karkeasti hienonnettuna
|
75 g |
---|---|
Tuoretta korianteria
|
1 ruukku |
Limettejä lohkoina
|
2 |
Kkatkarapu pad thai on täynnä mausteisuutta ja makua. Vaikka resepteissä käytetään usein joko mureaita ja voissa sulavia katkarapuja tai tiikerikatkarapuja, ovat tiikerikatkaravut hieman makeampia. Koska ne ovat isompia, ne ovat myös hieman lihaisampia ja tuovat lisää täyteläisyyttä tähän suosittuun riisinuudeliruokaan.
Katkarapujen hieman suolainen mutta mieto maku sopii hyvin yhteen mausteisten punapippurien, rapeiden vihannesten ja maustepitoisen Pad Thai -kastikkeen kanssa. Kun sekaan lisätään vielä hieman makeat ja pähkinäiset riisinuudelit, tuloksena on ruokalaji, joka on täynnä erilaisia makuja ja koostumuksia.
Oletko etsimässä herkullisia ruokia, jotka sisältävät mereneläviä? Kokeile tyylikästä, sahramilla maustettua kalakeittoa tai ravintolakelpoista reseptiä kampasimpukoille kukkakaalipuuron kanssa.
Klassinen katkarapu pad thai vaatii maukkaan kotitekoisen kastikkeen, joka sitoo koko ruokalajin yhteen. Kalakastike on yksi sen tärkeimmistä ainesosista, ja tässä suolaisessa kastikkeessa on monitahoinen makuprofiili, jossa on suolaisia vivahteita ja makeaa, lähes karamellimaista makua. Thaimaassa sitä käytetään usein ruokien maustamiseen suolan sijasta, ja se onkin yksi thaimaalaisen keittiön käytetyimmistä kastikkeista.
Nopeassa Pad Thai -kastikereseptissämme kalakastike muodostaa maukkaan kastikkeen pohjan, ja se on makeutettu hunajalla ja raikastettu kirpeällä limetillä. Myös mieto riisiviinietikka lisää happamuutta ja antaa kastikkeelle hienovaraista täyteläisyyttä, jota kirpeä valkosipuli syventää ja tasoittaa. Kastike sopii sellaisenaan täydellisesti mietojen riisinuudeleiden kanssa.
Aidon Pad Thai -reseptin on sisällettävä valikoima herkullisia lisukkeita. Parhaat lisukkeet sisältävät rapeiden ja tuoreiden ainesosien yhdistelmän, joka luo kontrastia mureiden merenelävien ja riisinuudelien kanssa.
Tämän vuoksi rapeat maapähkinät ovat erinomainen valinta. Niiden pähkinäinen ja suolainen maku sopii erinomaisesti ruokaan, samoin kuin tuore korianteri. Tämä Thaimaassa hyvin suosittu yrtti tuo mukanaan ihanan kukkaisen luonteen, ja sen sitruksiset vivahteet heijastuvat limettiviipaleissa. Niiden mehu piristää ruokaa ja antaa ruokalajin kaikkien makujen loistaa.
Tämä perinteinen thaimaalainen ruokalaji sopii täydellisesti tuunauksen ystäville, ja siitä nähdäänkin usein erilaisia versioita eri puolilla maailmaa. Voit esimerkiksi lisätä kanaa saadaksesi ruoasta surf and turf -version, jolloin ruoka saa myös enemmän umamin makua.
Jos haluat tehdä kotitekoisen katkarapu pad thain kanan kanssa, kypsennä kanafileitä muutama minuutti, poista ne pannulta ja jatka reseptin mukaan. Lisää kypsennetyt kanapalat uudelleen lopussa, jotta ne eivät kypsenny liikaa. Tässä katkarapu pad thaissa kanan kanssa yhdistyvät katkarapujen makeus ja kanan suolainen maku, kun taas muut ainesosat, kuten nuudelit, papuhedelmät ja maapähkinät, tuovat lisää makua ja rakennetta.
Jos pidät aasialaisvaikutteisista ruokalajeista, joissa on kanaa, tutustu muihinkin resepteihimme, kuten nuudeliwokkiin ja kananuudelikeittoon, ja saat uusia ideoita reseptirepertuaariisi.
Katkarapu pad thai vaatii tietenkin täydellisesti kypsennettyjä nuudeleita. Liottamalla riisinuudelit ennen niiden keittämistä poistetaan ylimääräinen tärkkelys, jolloin ne tarttuvat vähemmän kiinni toisiinsa. Liota nuudeleita vedessä noin 10 minuuttia. Kun keität nuudeleita hieman suolatussa vedessä, sekoita niitä varovasti, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Huuhtele ne sitten välittömästi kylmällä vedellä, jotta ne eivät enää jatka kypsymistä.