Kuohkeat pannukakut

Kuohkeat pannukakut

30 minuuttia
Kuohkeat pannukakut tekevät arjestakin juhlaa. Nämä katoavat varmasti nopeasti!
https://www.arla.fi/reseptit/kuohkeat-pannukakut/

Tee näin:

Kuohkeat pannukakut
 • Vatkaa munanvalkuaiset kuohkeiksi sauvasekoittimella.
 • Lisää etikka ja vatkaa vielä 2-3 minuuttia samalla kun lisäät sokeria vähitellen.
 • Vatkaa erillisessä kulhossa munankeltuaiset, maito, sulatettu voi, vaniljatangon siemenet ja suola.
 • Sekoita jauhot sekaan.
 • Sekoita osa kuohkeista valkuaisista munankeltuaisseokseen ja sekoita loput valkuaiset varovasti taikinaan.
 • Laita taikina pursotinpussiin.
Paistaminen
 • Sulata voi paistinpannussa kovalla lämmöllä, älä kuitenkaan ruskista, ja vähennä sitten lämpöä keskilämpöön.
 • Voitele pannu sulatetulla voilla.
 • Leikkaa reikä pursotinpussiin.
 • Tee pannulle 4 pannukakkua pursottamalla taikina suoraan ylöspäin melkein pannun reunaan asti.
 • Laita pannulle kansi - jos sinulla ei ole kantta, voit käyttää peltiä tai lautasta.
 • Paista pannukakkuja noin 3 minuuttia. Poista kansi, käännä pannukakut ja paista samalla tavalla toiselta puolelta.
 • Paista viimeiset kuohkeat pannukakut ja tarjoile hedelmien, marjojen ja kreikkalaisen jogurtin kanssa.
Valmis!
Huomio

Älä nosta kantta pannukakkujen paistumisen aikana, sillä niiden kohoaminen saattaa keskeytyä. Ole varovainen munanvalkuaisten kanssa, ettet riko niiden kuohkeaa rakennetta kun sekoitat ne taikinan joukkoon. Kuohkeiden pannukakkujen rakenne riippuu kuinka kuohkeaa munanvalkuaisten rakenne on.

Kuohkeat pannukakut Q&A

Kuohkeat pannukakut ovat herkullinen vaihtoehto esimerkiksi viikonlopun brunssipöytään. Lue lisää alta!

Mikä on kuohkea pannukakku?
Kuohkean pannukakun ja klassisen amerikkalaisen pannukakun ero on niiden korkeudessa, sillä ensin mainittu on jälkimmäisen yläpuolella. Kuohkea pannukakku saa erikoisen, ylivoimaisen korkeutensa, kun siihen lisätään kuohkeaksi vatkatut munanvalkuaiset. Niiden ansiosta pannukakkuseos nousee kypsennyksen aikana, aivan kuten kohokkaat, joista ne ovat saaneet nimensä. Tuloksena on entistä pehmeämpi ja kevyempi pannukakku, jonka ilmava koostumus täydentää makean ja herkullisen pannukakun klassista makua.
Miten kuohkeat pannukakut valmistetaan?
Varmista taikinaa sekoittaessasi, että munanvalkuaiset on vatkattu kunnolla ja että ne taitellaan varovasti muun taikinan joukkoon, jotta varmistetaan kuohkeiden pannukakkujen rakenne. Muista myös antaa niiden kypsyä häiriöttä kannen alla. Tarjoile ne kuumina pannulta valitsemiesi hedelmien tai marjojen ja kylmän, virkistävän crème fraichen tai kreikkalaisen jogurtin kera, niin ne ovat täydellinen aamiainen tai välipala.
Mikä tekee kuohkeista pannukakuista kuohkeita?
Munanvalkuaisvaahdossa, jonka annostelet varovasti pannukakkutaikinaan ennen sen paistamista, on ilmakuplia. Kun taikina kypsyy, nämä ilmakuplat laajenevat ja paisuvat, jolloin kuohkea pannukakku nousee ja saa ihanan kuohkean rakenteen. Tässä reseptissä käytetty valkoviinietikka takaa myös kuohkeiden pannukakkujen tyypillisen rakenteen, sillä se auttaa vakauttamaan munanvalkuaiset, eikä leivinjauhetta tarvita.
Miksi pannukakkuni ei ole kuohkea?
Ehkä olet vahingossa häirinnyt kuohkeita pannukakkuja niiden kypsennyksen aikana? Tämä saa ne valitettavasti romahtamaan, jolloin pannukakku ei ole kovin kuohkea. On myös mahdollista, että olet odottanut liian kauan niiden tarjoilua, sillä ne on parasta nauttia suoraan pannulta. Kuohkeat pannukakut eivät koskaan ole yhtä kevyitä, paksuja ja kohokkaita kuin heti niiden valmistuksen päätyttyä. Kun pannukakkujen sisään jääneet ilmakuplat alkavat jäähtyä, ne alkavat menettää kauniin tornimaisen rakenteensa.

Ainekset

Kuohkeat pannukakut
Munanvalkuaista
3
Valkoviinietikkaa
1 tl
Sokeria
2 rkl
Kananmunan keltuaista
2
1½ rkl
10 g
Vaniljatangon siemenet
Suolaa
½ tl
Jauhoja
3 rkl
Paistamiseen
5 g
Tarjoiluun
Marjoja tai hedelmiä
200 g
2½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Kuohkeat mangopannukakut
30 minuuttia
Kuohkeat mangopannukakut
(4)
Banaanipannukakut
30 minuuttia
Banaanipannukakut
(1)

Litteä kuin pannukakku - vai onko sittenkään?

Useimmat tuntevat sanonnan "litteä kuin pannukakku", mutta pannukakun ei tarvitse olla litteä ollakseen herkullinen. Itse asiassa nämä kuohkeat pannukakut pistävät sanonnan häpeään. Helpon reseptimme avulla voit valmistaa kevyitä ja kuohkeita pannukakkuja, jotka kohoavat kohti korkeuksia. Kohokasmainen rakenne antaa paljon kevyemmän kokemuksen kuin mikään muu pannukakku. Pino tyylikkäitä kuohkeita pannukakkuja tekee varmasti vaikutuksen ystäviin ja perheeseen makealla maullaan ja ilmavalla koostumuksellaan.

Nauti ylellisenä aamiaisena tai välipalana

Nämä kuohkeat pannukakut sopivat erinomaisesti sekä aamiaiselle että välipalaksi, ja ne nautitaan parhaiten kuumina tuoreiden hedelmien ja marjojen kera. Kirpeät marjat, kuten vadelma tai mustaherukka, sopivat mainiosti kuohkeiden pannukakkujen kanssa. Mutta jos mansikat tai mustikat sattuvat olemaan suosikkejasi, et voi mennä vikaan niidenkään valinnassa. Kun lisäät créme frâichea tai kreikkalaista jogurttia tasapainottamaan vaniljan makeutta ripauksella happamuutta, kuohkeat pannukakut saavat hyvän lopputuloksen, ja niistä tulee herkullinen ateria.

Oletko toisenlaisen pannukakun tai ylipäätään makeamman makuista makua kaipaava? Kokeile amerikkalaisia pannukakkuja, jotka ovat myös kevyitä ja makeita, kuten kuohkeat pannukakut, mutta eivät yhtä paksuja, ja jotka tarjoillaan makean vaahterasiirapin ja voin kera.

Tutustu kuohkeiden pannukakkujen salaisuuteen

Yksi salaisuus, joka tekee näistä kuohkeista pannukakuista erityisen ilmavia ja kuohkeita, on valkoviinietikka. Etikan lisääminen makeaan ja kuohkeaan pannukakkureseptiin saattaa tuntua oudolta. Mutta älä huoli, jos et pidä etikan terävästä mausta, et pysty maistamaan etikan kitkeryyttä kypsennetyissä kuohkeissa pannukakuissasi.

Toinen salaisuus tuon ihanan rakenteen saavuttamiseksi on munanvalkuaisen käyttö. Kun munanvalkuaiset vatkataan kuohkeaksi, siihen lisätään ilmaa. Tämä ilma laajenee, kun kuohkeat pannukakut kypsyvät, ja antaa niille ilmavan koostumuksen. Munanvalkuaiset on sekoitettava hitaasti pannukakkutaikinaan, jotta ilma ei pääse valumaan pois.

Kokeile erilaisia mausteita

Kuohkeita pannukakkuja voidaan muokata monella tavalla. Jos pidät rohkeista mauista, kuten chai latte -reseptissämme, kokeile maustaa kuohkeat pannukakut lisäämällä taikinaan kardemummaa, neilikkaa, tähtianista tai kanelia. Nämä lämpimät mausteet antavat niille varmasti uuden ulottuvuuden ja tekevät niistä täydellisiä raikkaisiin syksyn aamuihin tai pimeisiin talviöihin.

Toinen vaihtoehto sekoittaa kuohkeat pannukakut japanilaiseen teemaan sopivalla tavalla on lisätä taikinaan matchaa. Tämä jauhemainen vihreä tee antaa kuohkeille pannukakuille maanläheisyyttä ja tekee niiden makuprofiilista monimutkaisemman lisäämällä siihen ripauksen suolaisuutta. Lisäksi se antaa kohokkaille vihreän sävyn, joka näyttää upealta yhdessä valkoisen crème fraichen tai kreikkalaisen jogurtin ja punaisten hedelmien, kuten vadelmien, värien kanssa.