Banaanipannukakut

Banaanipannukakut

30 minuuttia
Tutustu ihaniin banaanipannukakkuihin, jotka on valmistettu kaurahiutaleista ja kruunattu jogurtilla, tuoreilla marjoilla ja hunajalla. Ne saattavat muistuttaa klassisia amerikkalaisia pannukakkuja, eivätkä ne olekaan kaukana niistä. Nämä herkkupalat ovat kuitenkin kevyempiä ja ilmavampia, ja niissä on banaaninen maku ja täytteiden herkullinen hapokkuus. Nämä pannukakut on helppo ja nopea valmistaa; ne sopivat täydellisesti hitaan aamun viettoon.
https://www.arla.fi/reseptit/banaanipannukakut/

Tee näin:

Banaanipannukakut
  • Laita munat, puolet kaurasta, rahka-jogurtti, banaani, leivinjauhe ja suola tehosekoittimeen.
  • Sekoita suurimmalla nopeudella noin 1 minuutti tai kunnes seos on tasaista. Kaada taikina kulhoon ja sekoita joukkoon loput kaurasta.
  • Paista voi kullanruskeaksi pannulla (halkaisijaltaan noin 22 cm). Paista 3 pientä pannukakkua (n. ½ dl taikinaa per pannukakku) keskilämmöllä 2 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • Pidä pannukakut lämpiminä folion alla ja jatka paistamista lopuilla voilla ja taikinalla.
Marjainen jogurttikastike
  • Sekoita rahka-jogurtti, ⅔ marjoista ja vaniljasokeri kulhossa ja soseuta kevyesti haarukalla.
  • Koristele lämpimät pannukakut jogurttikastikkeella, hunajalla ja lopuilla marjoilla. Tarjoile heti.
Valmis!
Vinkki

Voit myös lisätä taikinaan esimerkiksi rouhittuja pähkinöitä tai suklaata.

Banaanipannukakut Q&A

Herkuttele kuohkeilla ja herkullisilla pannukakuilla nopean ja helpon banaanipannukakku-reseptimme avulla. Kyseessä on täydellinen aamiainen hitaisiin viikonloppuaamuihin. Olemme vastanneet joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin tästä makeasta aamiaisherkusta. Lue lisää alta ja tule banaanipannukakkuasiantuntijaksi!

Mitä ovat banaanipannukakut?
Banaanipannukakku on ohut, litteä kakku, joka on paistettu molemmin puolin pannulla kultaiseksi. Pyöreä kakku on rakenteeltaan mukavan kuohkea ja siinä on makea banaanin maku, joten se sopii täydelliseksi aamupalaksi tai makeaksi välipalaksi päivän aikana. Vaikka banaanipannukakku on herkullinen sellaisenaankin, voit nauttia sitä vaikkapa jogurttikastikkeen ja tuoreiden marjojen kera.
Miten banaanipannukakut valmistetaan?
Tee kuohkeat banaanipannukakut sekoittamalla kaura, munat, rahka-jogurtti, leivinjauhe ja suola, kunnes seos on tasaista. Kaada joukkoon lisää kauraa ja paista pannukakkuja kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoa banaanipannukakut lämpiminä ja kruunaa ne makean ja kirpeän jogurttikastikkeen kanssa, johon on sekoitettu marjoja ja vaniljasokeria. Koristele lopuksi hunajalla ja tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla.
Voiko banaanipannukakkuja pakastaa?
Jos banaanipannukakkuja jää yli, laita ne pakastimeen ja nauti niistä myöhemmin. Anna pannukakkujen jäähtyä kokonaan ja aseta jokaisen pannukakun väliin pala leivinpaperia. Tämä estää niitä tarttumasta toisiinsa. Siirrä banaanipannukakut ilmatiiviiseen astiaan tai suljettavaan pakastepussiin ja laita ne pakastimeen. Ne säilyvät hyvin jopa 3 kuukautta, jos niitä säilytetään oikein. Kun olet valmis nauttimaan pannukakkuja, sulata niitä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli tai sulata ne mikroaaltouunissa pienellä teholla. Varo lämmittämästä niitä liian pitkään, sillä muuten rakenne voi mennä pilalle.
Voiko banaanipannukakkutaikinaa pakastaa?
Jos haluat aina olla hetkessä valmis tekemään näitä makeita ja herkullisia banaanipannukakkuja, tee taikina valmiiksi ja pakasta se. Sekoita kaikki banaanipannukakkutaikinan ainekset keskenään ja kaada taikina pakastepussiin, jotta seos voi laajentua pakastettaessa. Pakasta taikinaa jopa 1-2 kuukautta. Sulata taikina laittamalla pakastepussi jääkaappiin yön yli. Vaihtoehtoisesti voit antaa sen sulaa juoksevan veden alla; sulattaminen kestää tällöin kuitenkin kauemmin.

Ainekset

Banaanipannukakut
Kananmunia
3
Kaurahiutaleita (n. 1,75 dl)
75 g
2 dl
Banaaneja
2
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
15 g
Marjainen jogurttikastike
1 dl
Vadelmia
75 g
Mustikoita
75 g
Vaniljasokeria
½ tl
Akaasiahunajaa
3 rkl

Tarjoile makeat banaanipannukakut

Nämä mehevät banaanipannukakut odottavat vain, että pääset syömään. Hienovarainen makeus ja ripaus banaania tekevät pannukakuistamme täydellisen aamiaisen tai jälkiruoan. Pinoa pannukakut päällekkäin ja tarjoile ne vaniljasokerista, tuoreista vadelmista ja mustikoista valmistetun jogurttikastikkeen kanssa. Loppusilauksena pannukakut valellaan akaasiahunajalla ja koristellaan tuoreilla marjoilla; se on täydellinen makean ja hapokkaan yhdistelmä. Nauti pannukakut kuuman teen tai kahvin kera.

Etkö voi vastustaa banaanipannukakkujen herkullista houkutusta? Sinulla on onnea, sillä meillä on paljon muitakin suussa sulavia banaanireseptejä. Tutustu kuohkeaan suklaakuorrutteiseen banaanileipään, jonka päällä on saksanpähkinöitä, helppoihin banaanimuffinsseihin tummalla suklaalla ja marmoroituun banaanileipään, jossa on banaaniviipaleita.

Herkullisia aamiaispannukakkuja banaanilla ja kauralla

Tarvitsetko nopean ja maukkaan aamiaisen? Silloin kannattaa kokeilla näitä kauralla ja jogurtilla höystettyjä makeita banaanipannukakkuja, jotka varmasti vievät koko aamiaispöydän huomion. Pehmeät ja kevyet pannukakut sulavat suussa, ja ne ovat täydellinen tapa aloittaa päivä.

Et tarvitse mitään hienoja keittiövälineitä näiden kuohkeiden ja maistuvien banaanipannukakkujen valmistamiseen - vain tehosekoitin, kulho ja paistinpannu. Banaanipannukakkureseptimme on hyvin yksinkertainen, ja sen avulla banaanipannukakut valmistuvat alle 30 minuutissa. Lisäksi se sisältää herkullisia ja terveellisiä ainesosia, jotka auttavat sinua jaksamaan koko päivän.

Lisää pinnalle jogurttia ja marjoja

Nämä herkulliset ja hennon makeat banaanipannukakut viimeistellään pehmeällä ja kermaisella rahka-jogurtilla, johon on sekoitettu vaniljasokeria, vadelmia, mustikoita ja ripaus hunajaa. Makeat ja kirpeät marjat antavat sekä väriä että makua, ja ne maistuvat yhtä herkullisilta kuin näyttävätkin. Pannukakkujen päällä olevat pulleat ja mehukkaat marjat ovat niin ikään ihastuttavia. Tämä on kaunein ja herkullisin tapa nauttia mehevästä banaanipannukakuista, ja samalla se tuo niihin hieman hapokkuutta ja erilaisia kuvioita.

Tee maustettuja banaanipannukakkuja

Mausta aamusi herkullisilla kuohkeilla pannukakuilla ja lämpimillä mausteilla. Muokkaa banaanipannukakkureseptiämme lisäämällä pannukakkutaikinaan teelusikallinen kanelia tai kurpitsamaustetta sekä hieman sitruunankuorta. Mausteet ja sitruuna sopivat mainiosti yhteen, ja saat raikkaan piristysruiskeen sitruunankuoresta, kun taas mausteet antavat makealle ja pehmeälle maulle syvyyttä. Nämä houkuttelevat aromit saavat makunystyrät juhlimaan, puhumattakaan pannukakkujen jumalallisesta tuoksusta.

Vinkkejä

Banaanit tuovat pannukakkuihin makeutta. Käytä siis kypsiä banaaneja, jotka tuntuvat pehmeiltä ja joissa on ruskeita pilkkuja kuoressa. Jos haluat banaanipannukakkujen olevan hieman vähemmän makeita, käytä yksinkertaisesti raaempia banaaneja.

Voit nopeuttaa banaanien kypsymistä mikroaaltouunissa 10-15 sekunnin erissä, kunnes ne pehmenevät. Muista tällöin antaa banaanien jäähtyä ennen kuin lisäät ne muiden aineiden joukkoon. Jos haluat pannukakkujen koostumuksen olevan hieman karkeampi, jätä sekoittaminen väliin ja käytä haarukkaa kaikkien aineiden murskaamiseen ja sekoittamiseen.

Kevyiden ja kuohkeiden pannukakkujen salaisuus on pannun hitaasti lämpiäminen. Näin lämpötilaa on helpompi hallita, eikä sinun tarvitse jatkuvasti säätää lämpöä. Halutessasi tee tavallisten isojen banaanipannukakkujen sijasta pieniä banaanipannukakkuja. Ne näyttävät suloisilta ja ovat loistava pieni välipala matkalla.