Marmoroitu banaanileipä

Marmoroitu banaanileipä

60+ min
Banaanileipää ei voi tehdä vain yhdellä tavalla; marmoroitu banaanileipä todistaa sen. Luomalla uudenlaisen version kahdesta klassikosta - banaanileivästä ja marmorikakusta - loimme taivaallisen parin. Vaikka se on makeutettu ainoastaan kypsytetyillä banaaneilla, se saa vastustamattoman makean banaanin maun sekoitettuna suklaataikinan pyörteisiin. Sen makea maku, pehmeä koostumus ja kaunis marmorivaikutelma tekevät siitä täydellisen tarjoiltavaksi ystäville ja perheelle tai nautittavaksi makeana välipalana lounaalla tai iltapäivän herkkuna.

Tee näin:

Marmoroitu banaanileipä
  • Kuumenna uuni 175 °C:een (tavallinen uuni).
  • Murskaa viisi banaania haarukalla, mutta säästä yksi banaani koristeeksi. Vatkaa voi ja banaani sauvasekoittimella.
  • Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita kuivat aineet taikinaan. Kaada noin ⅔ taikinasta voideltuun vuokaan (noin 1 litra).
  • Sekoita kaakaojauhe jäljellä olevaan taikinaan ja sekoita se varovasti vaaleaan taikinaan.
  • Halkaise viimeinen banaani ja aseta viipaleet leivän päälle. Paista marmoribanaanileipää uunin alaosassa noin 1 tunti.
  • Käännä marmoribanaanileipä ritilälle ja anna jäähtyä.
Valmis!

Kysymyksiä marmoroidusta banaanikakusta

Meidän marmoroidun banaanileivän reseptimme avulla saat herkullisen kostean suklaa-banaanipyörreleivän, joka sopii sekä iltapäivän herkuksi, makeaksi välipalaksi että aamiaiseksi. Alta voit oppia lisää marmoroidusta banaanileivästä lukemalla vastauksemme joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin banaanileipään liittyen.

Mikä on marmoroitu banaanileipä?
Marmoroitu banaanileipä on muunnelma klassisesta, kosteasta banaanileivästä, joka on saanut inspiraationsa tunnetusta marmorikakusta. Retrohenkisen marmorikakun tavoin marmoroidussa banaanileivässä on koristeellinen marmorivaikutelma, joka syntyy kahdesta erivärisestä taikinasta - vaaleasta, sekä tummasta, joka on värjätty kaakaojauheella. Marmoroidun banaanileipämme päällä on myös banaaninpaloja, jotka lisäävät banaanin makua entisestään.
Miten tehdä suklaamarmoroitu banaanileipä?
Meidän marmoroitu banaanileipä on ihana resepti kaikille, jotka kaipaavat luonnollisesti makeaa herkkua, joka eroaa hieman klassisesta banaanileivästä. Luo sen koristeellinen marmorivaikutelma pyöräyttämällä kahta taikinaa lastalla hieman yhteen ja asettamalla halkaistu banaani leivän päälle ennen paistamista. Tarjoa marmoroitu banaanileipäsi ystäville ja perheelle iltapäiväherkkuna kuuman kahvin tai teen kera tai ota viipale mukaasi nautittavaksi makeana herkkuna, kun kaipaat piristystä työpäivän aikana.
Voiko marmoroitua banaanileipää pakastaa?
Voit pakastaa kokonaisen leivän, osan leivästä tai viipaleita marmoroidusta banaanileivästä. Kääri pakastettava määrä kelmuun ja alumiinifolioon ja laita se pakastepussiin tai ilmatiiviiseen astiaan. Tuorekelmu ja folio suojaavat kotitekoista herkkuasi paleltumiselta ja auttavat sitä säilyttämään kosteutensa kylmässä ympäristössä. Marmoroitu banaanileipä säilyy pakastimessa jopa 4 kuukautta. Sulattaminen työtasolla kestää 3-4 tuntia kokonaisen tai puolikkaan leivän osalta. Viipaleille se kestää 30 minuutista tuntiin. Sulattaminen yön yli jääkaapissa on myös mahdollista.
Miten säilyttää marmoroitua banaanileipää?
Paras tapa säilyttää banaanimarmorileipä on peittää se kelmulla, alumiinifoliolla tai tuorekelmulla ja säilyttää se työtasolla. Näin kotitekoinen marmoroitu banaanileipä säilyy 3-4 päivää. Leivän säilyttäminen jääkaapissa ei pidennä sen säilyvyyttä, vaan pikemminkin se pilaantuu nopeammin ja kuivuu.

Ainekset

Marmoroitu banaanileipä
Kypsää banaaneja
6
125 g
Kananmunia
4
Vehnäjauhoja
175 g
Leivinjauhetta
1½ tl
Karkeaa suolaa
½ tl
Tummaa kaakaojauhetta
1½ rkl
Lisää herkullisia ideoita
Banaanileipä
60+ min
Banaanileipä
(0)
Banaanikakku
60+ min
Banaanikakku
(156)

Kauniisti marmoroitu banaanileipä

Tämä marmoroitu banaanileipä on makea ja siinä on kostea rakenne; leipä on makeutettu ainoastaan kypsillä banaaneilla. Kaakaojauheen lisääminen osaan taikinaa ja banaanit pinnalla saavat aikaan marmorivaikutelman, joka erottuu mistä tahansa jälkiruokapöydästä. Koristeellinen marmoroitu banaanileipä sopii yhtä hyvin iltapäivän herkuksi, makeaksi välipalaksi kuin aamiaiseksi, ja se sopii hyvin yhteen maukkaan kahvikupillisen kanssa.

Oletko nykyään banaanikoukussa? Suosittelemme tutustumaan myös banaanipannukakkujen ja banaanimuffinssien resepteihin. Lupaamme, ettet tule pettymään! Tai vilkaise klassista banaanileipäämme, joka on päällystetty tummalla suklaalla ja saksanpähkinöillä.

Klassikko suklaalla höystettynä

Tavallisesti klassisessa banaanileipäreseptissä ei käytetä kaakaojauhetta. Tumman kaakaojauheen tuoma voimakas suklaan maku täydentää kuitenkin makeaa, trooppisen banaanin makua ja pehmentää marmoroidun banaanileivän makeutta. Hyvässä kaakaojauheessa on pientä katkeruutta ja terävyyttä, joka saattaa helposti leikata muita makuja. Varovainen kaakaojauheen käyttö lisää kuitenkin monitahoisuutta ilman, että maku on liian voimakas.

Tee suklaapyörre banaanileipään

Jotta suklaa-banaanimarmorileivästä tulisi upean näköinen, sinun on luotava marmorivaikutelma. Aivan kuten klassisessa marmorikakussa, tämä onnistuu tekemällä täydellinen pyörre taikinaan. Kaada ensin vaalea taikina voideltuun vuokaan. Kaada sitten tummanvärinen kaakaotaikina sen päälle. Luo sitten varovasti lastaa käyttäen marmorivaikutelma. Aloita vuoan yhdestä kulmasta ja vedä lastaa sivulta toiselle siksak-liikkeellä pyöräyttäen kahta eriväristä taikinaa yhteen. Käännä vuokaa ja toista liike toiseen suuntaan. Älä sekoita suklaabanaanleivän taikinaa enempää, sillä se voi sotkea kauniit marmorimaiset pyörteet.

Lisää oma twistisi

Vaikka saksanpähkinä on tyypillisin banaanin kanssa yhdistetty pähkinä, myös pekaanipähkinät, cashewpähkinät ja mantelit sopivat hyvin yhteen trooppisen hedelmän makean maun kanssa. Jos haluat voita ja pähkinäistä makua, valitse cashew- tai pekaanipähkinöitä. Tai valitse hieman kitkerämpi mantelin tai saksanpähkinän maku. Hienonna suosikkipähkinöitäsi tai luo oma erityinen marmoroitu banaanileipä, jonka seassa on erilaisia pähkinöitä. Lisää pähkinöitä taikinaan, jotta taikina saa rapeutta ja rakennetta.

Voit myös kokeilla valmistaa aikuisempaan makuun sopivaa banaanileipää lisäämällä taikinan kaakaota sisältävään osaan hieman tummaa rommia. Kypsissä banaaneissa on luonnostaan hienovarainen rommin maku. Muutaman ruokalusikallisen lisääminen haluamaasi rommia korostaa tätä ominaisuutta ja tekee banaanimarmorileivän makuprofiilista monitahoisemman ja aikuismaisemman tuomalla siihen hieman savuista makeutta ja pientä potkua.

Vinkkejä

Lämpimän kakun irrottaminen vuoasta voi joskus olla hieman hankalaa. Voit joutua käyttämään veistä tai ohutta lastaa varmistaaksesi, etteivät marmoroidun banaanileivän reunat tartu reunoihin. Leivontavuoan voiteleminen voilla tai rasvasuihkeella helpottaa kuitenkin huomattavasti irrottamista. Vuoan rasvaamiseen käyttämäsi keino voi vaikuttaa hieman banaanileipiesi makuun. Varmista, että käytät makuun neutraalia rasvasuihketta, jos päätät valita tämän vaihtoehdon. Voin käyttäminen on täysin ok, eikä se muuta tämän marmoroidun banaanileivän makuprofiilia, koska resepti jo itsessäänkin vaatii voin käyttöä.

Jos pelkäät, että voitelet vuoan niin, että banaanimarmorileipä ei irtoakaan siitä, harkitse leivän paistamista tarttumattomassa vuoassa tai käyttämällä leivinpaperia. Vuoraa vuoka isolla palalla leivinpaperia, jotta voit repäistä sen varovaisesti irti leivästä, kun olet kumonnut leivän vuoasta.