Banaanikakku

Banaanikakku

60+ min
Helposti ja nopeasti syntyvä banaanikakku maistuu kaikenikäisille. Tarjoile banaanikakku sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Banaanikakku
  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja vuoraa korppujauhoilla pitkänomainen vuoka, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa.
  • Valmista banaanikakun taikina. Sulata voi ja lisää siihen maito. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kuori ja soseuta banaanit.
  • Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda jauhojen joukkoon. Lisää vaahtoon banaanisose, kaneli ja jauhoseos.
  • Sekoita banaani-jauhoseos nopeasti maito-voiseokseen. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista banaanikakku uunin alaosassa noin 55–60 minuutin ajan. Ota valmis banaanikakku pois uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilemista.
  • Koristele banaanikakku halutessasi banaanin viipaleilla. Tarjoile banaanikakku sellaisenaan tai kermavaahdon ja pähkinöiden kera.
Valmis!
Vinkki

Kokeile myös vähemmän makeaa ja aivan yhtä herkullista banaanileipää!

Ainekset

Banaanikakku
75 g
½ dl
Kananmunia
2
Sokeria
2 dl
Kypsää banaaneja
2
Kanelia
1 tl
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasooda
½ tl
Lisää herkullisia ideoita
Omenakakku
60+ min
Omenakakku
(4)