Omenakakku

Omenakakku

60+ min
Näyttävä omenakakku saa makunsa vaniljarahkan ja omenoiden täydellisestä liitosta. Hyödynnä kauden omenat ja kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita omenakakku kuumentamalla uuni 175 asteeseen.
  • Voitele kaksi noin 15 cm halkaisijan kokoista kakkuvuokaa.
  • Leikkaa pohjalle ympyrät leivinpaperista ja jauhota vuokien reunat.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  • Notkista rahka kulhossa ja sulata voi.
  • Sekoita voi rahkan joukkoon ja lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi.
  • Levitä taikina vuokiin.
  • Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele taikinan pinnalle.
  • Paista omenakakun pohjat uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa ja pinta on saanut kunnolla väriä.
  • Anna kakkupohjien jäähtyä huoneenlämmössä.
  • Nosta toinen jäähtyneistä omenakakkupohjista tarjoilulautaselle ja levitä pinnalle kerros vaniljarahkaa.
  • Kokoa omenakakku ja nosta toinen kakkupohja vaniljarahkan päälle.
  • Tarjoile valmis omenakakku heti kokoamisen jälkeen.
Valmis!

Ainekset

Omenakakkupohjat
Vehnäjauhoa
2½ dl
Sokeria
½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
200 g
150 g
Pientä omenoita
3- 4
Lisää herkullisia ideoita