Omenagalette ja suolakaramellikastike - Reseptit - Arla
Omenagalette ja suolakaramellikastike

Omenagalette ja suolakaramellikastike

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

60+ min

Omenagalette on helposti valmistuva ja ihanan rustiikkinen ranskalainen piiras. Tarjoile yhdessä herkullisen suolakaramellikastikkeen kanssa!

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

Suolakaramellikastike

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola. Kuutioi kylmä voi ja nypi nämä käsin seoksen joukkoon. Tämän jälkeen lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita käsin tasaiseksi. Taikinasta tulisi muodostua kiinteä, helposti kaulittava pallo. Kääri taikinapallo muovikelmuun ja laita jääkaappiin viilentymään noin 30 minuutiksi. Taikinan voi myös tehdä edellisenä päivänä. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Sillä aikaa, kun taikina on viilentymässä, valmista täyte. Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Siivuta omenat tasaisiksi viipaleiksi. Kuori inkivääri ja pilko mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi. Sekoita kulhossa omenaviipaleiden joukkoon sokeri, kaneli, kardemumma ja inkivääri.

3. Kaulitse taikinasta iso ympyrä leivinpaperin päälle. Voit levittää täytteen huolettomasti taikinan päälle tai asetella viipaleet ympyrään kevyesti toistensa päälle, jolloin ne muodostavat nätin kuvion. Molemmissa tapauksissa jätä kuitenkin reunoille tilaa.

4. Kuutioi voi ja asettele kuutiot omenaviipaleiden alle. Valuta hunaja täytteen päälle. Taittele reunat rennosti täytteen päälle. Paista omenagalettea uunissa keskitasolla noin 60 minuuttia.

5. Sillä aikaa, kun omenagalette paistuu uunissa, valmista suolakaramellikastike. Tee ensin esivalmistelut, kuutioi voi ja mittaa kuohukerma valmiiksi erilliseen astiaan, josta se on helppo kaataa kuuman sokerin joukkoon.

6. Mittaa sokeri ja kaada pinnoitettuun kattilaan. Sulata sokeria liedellä keskilämmöllä, koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Lopeta sekoittaminen, kun sokeri on kokonaan sulanut ja pienennä lämpöä alhaisemmaksi. Sokeri alkaa muuttaa väriään tummemmaksi. Kun sokeri saavuttaa tummahkon, punaruskean värin, lisää varovaisesti kuplivan seoksen joukkoon voi. Sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut. Tämän jälkeen kattilan voi siirtää pois liedeltä.

7. Valuta kerma vähitellen kastikkeen joukkoon. Seos alkaa jälleen kuplia. Sekoita kunnes kastike on tasainen ja ripottele joukkoon suolahiutaleet. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan ennen tarjoilua, sillä se sakenee jäähtyessään. Valuta galetten päälle suolakaramellikastiketta ja herkuttele.