Porkkanakakku

Porkkanakakku

Porkkanakakku on herkullinen klassikko, joka maistuu koko perheelle. Viimeistele porkkanakakku saksanpähkinöillä. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan porkkanakakku ja laita ensiksi uuni kuumenemään 175°C asteeseen. Vuoraa 20x20 cm uunivuoka leivinpaperilla.
  • Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
  • Valmista porkkanakakun pohja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  • Sekoita sulatettu voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten.
  • Lisää taikinaan pähkinärouhe ja porkkanaraaste.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan nopeasti sekoittaen.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista porkkanakakku uunin keskitasossa noin 50 minuutin ajan.
  • Ota porkkanakakku uunista ja anna jäähtyä.
  • Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä se kakun pinnalle. Viimeistele porkkanakakku koristelemalla saksanpähkinärouheella.
Valmis!
Vinkki

Vinkki Voit yhtä hyvin paistaa kakun pyöreässä irtopohja vuoassa halkaisija n.24 cm.

Ainekset

Pohja
Saksanpähkinöitä
1 dl
Porkkanaa
3
2 dl
Sokeria
3 dl
Kananmunaa
3
Vehnäjauhoja
3½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Suolaa
½ tl
Kanelia
1 tl
Kuorrutus
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Tomusokeria
¾ dl
Tl puristettua sitruunan mehua
2
Rouhittuja saksanpähkinöitä
½ dl