Sahrami-porkkanakakku

Sahrami-porkkanakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Porkkanakakku on perinteinen herkku, joka on kaiken lisäksi nopea ja helppo valmistaa. Tässä reseptissä makua on tuomassa myös ripaus sahramia. Nam!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2½ dl sokeria
  • 1 pkt sahramia
  • 3 kananmunaa
  • 2 porkkanaa (yht. n. 250 g)
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • 3 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi, sokeri ja sahrami ilmavaksi taikinaksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita raaste ja appelsiininkuori taikinaan. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, ja lisää taikinaan. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 24 cm voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alaosassa noin 40 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä. Levitä rahka kakun päälle ja anna sen seistä jääkaapissa tarjoiluun asti. Ripottele päälle kanelia.

Vinkki

Sitruuna-limerahkan lisäksi porkkanakun kuorrutteena toimii erinomaisesti tuorejuusto – kokeile tuorejuustokuorrutteista, maailman parasta porkkanakakkua!

Lisää herkullisia ideoita