Maailman Paras Porkkanakakku

Maailman Paras Porkkanakakku

Tämä ihanan mehevä ja mausteinen porkkanakakku on todellakin nimensä mukaan Maailman Paras.
Arvioi (28)

Minun arvosanani

Maailman Paras Porkkanakakku

Tämä ihanan mehevä ja mausteinen porkkanakakku on todellakin nimensä mukaan Maailman Paras.

Reseptistä valmistuu 8 palaa

  • 2¼ dl rypsiöljyä
  • n 3 dl (225 g) vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl inkivääriä
  • kanelia
  • muskottipähkinää
  • 2½ dl (225 g) sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g raastettua porkkanaa
  • ( 100 g hienonnettuja saksanpähkinöitä )
  • ( 50 g rusinoita )

Kuorrutus/täyte

Ohjeet

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja laita pohjalle leivinpaperipala. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa sokeri ja öljy noin 2-3 minuutin ajan, kunnes seos on tasaista. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Nostele joukkoon jauho-mausteseos ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi sekoita joukkoon porkkanaraaste, ja halutessasi saksanpähkinät ja rusinat. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Kokeile hammastikun avulla kakun kypsyyttä, kypsätä kakusta tikku tulee puhtaana ulos. Jos kakku vaikuttaa raa’alta, laita uuniin vielä 5 minuutiksi. Anna jäähtyä. Valmista kuorrutus. Sekoita voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja vaniljasokeri ja sekoita vielä hetken aikaa. Anna kuorrutuksen seisoa jääkaapissa noin 30 minuuttia. Leikkaa kakkupohja puoliksi ja levitä väliin täytettä. Nosta toinen kakkupuolisko päälle ja peitä vielä koko kakku kuorrutuksella.

Vinkit

Porkkanakakun reseptistä on olemassa useita eri variaatioita. Kokeilemalla näitä eri versioita saat tuttuun leivonnaiseen aina uutta makua!

Suositellut tuotteet