Banaanimuffinssit

Banaanimuffinssit

45 minuuttia
Banaanimuffinssit suklaalastuilla ovat suuri hitti, kun haluat leipoa jotain nopeaa ja yksinkertaista mausta tinkimättä. Banaani ja suklaa ovat klassinen parivaljakko syystä, ja koska banaanimuffinssista tulee vielä kosteampia ja herkullisempia, kun käytät hyvin kypsiä banaaneja, tämä resepti on loistava tapa käyttää ylijäämäbanaanit, jotka muuten päätyisivät roskiin. Tarjoa aamiaiseksi tai brunssiksi, iltapäivällä tai ota mukaan piknikille - nautitpa niitä missä tahansa, ne ovat varmasti niin lasten kuin aikuistenkin suosiossa!

Tee näin:

Banaanimuffinssit
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen (tavallinen uuni).
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja siirrä ne siivilän läpi isoon kulhoon. Tee syvennys jauhoseoksen keskelle.
  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kaada munaseos syvennykseen yhdessä banaanimuusin ja sulatetun voin kanssa.
  • Sekoita taikina varovasti lastalla ja sekoita joukkoon suklaalastut - säästä kuitenkin noin ½ dl niitä myöhempää käyttöä varten. Varmista, ettet sekoita taikinaa liikaa. Ei haittaa, jos se on hieman kokkareista.
  • Kaada taikina 12 muffinivuokaan (noin 1 dl jokaiseen) ja ripottele päälle loput suklaalastut.
  • Paista banaanimuffinseja suklaalla uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
Valmis!

Kysymyksiä banaanimuffineista

Helpon banaanimuffinssien reseptimme avulla sinä ja perheesi voitte nauttia herkullisia herkkuja hetkessä ja käyttää joitakin niistä banaaneista, jotka ovat muhineet hedelmäkulhossa vähän liian kauan. Voit oppia lisää ihanista banaanimuffinseista lukemalla vastauksemme joihinkin tätä herkkua koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten tehdä banaanimuffinsseja?
Banaanimuffinssi suklaalastuilla on ihanan makea välipala, joka on helppo valmistaa. Useimmista ruokakomeroista löytyviä perusaineksia, kypsiä banaaneja ja suklaalastuja käyttäen nämä kultaiset muffinssit valmistuvat alle tunnissa. Tarjoa kotitekoiset banaani-suklaamuffinssit iltapäivän herkkuna kuuman juoman kanssa tai nauti banaanimuffinssit reissun päällä. Riippumatta siitä, miten päätätkin herkutella näillä muffineilla, ne tuovat varmasti hymyn huulillesi.
Kuinka kauan leipoa banaanimuffinsseja?
Banaanimuffinssireseptimme suosittelee, että paistat näitä muffinsseja 15-20 minuuttia. Kuten kuitenkin tiedät, paistoaika voi joskus riippua uunistasi. Näin ollen parasta, mitä voit tehdä, on testata, ovatko muffinit valmiita. Voit testata tämän kokeilemalla hammastikkumenetelmää: pistä hammastikku yhden muffinin keskelle, mieluiten uunin keskiosaan. Jos hammastikku tulee ulos puhtaana tai siihen on tarttunut vain muutama murunen, banaanimuffinit ovat tarpeeksi kypsiä. Jos taikina jää tahmeaksi, anna muffinssien odottaa vielä muutaman minuutin ennen kuin yrität uudelleen.
Voiko banaanimuffinsseja pakastaa?
Ylijääneiden muffinssien säilyttäminen pakastimessa on täysin mahdollista. Varmista vain, että muffinit jäähtyvät kokonaan ennen kuin siirrät ne ilmatiiviiseen astiaan tai pakastepussiin. Pakastimessa kotitekoiset banaanimuffinssit säilyvät jopa 3 kuukautta. Lämmitä niitä milloin tahansa, kun kaipaat helppoa mutta herkullista aamiaista tai makeaa välipalaa. Anna niiden sulaa huoneenlämmössä, yön yli jääkaapissa tai lämmitä niitä uudelleen joko mikroaaltouunissa noin 30-45 sekuntia tai 10-15 minuuttia 200 °C:n uunissa (tavallinen uuni).
Miten säilyttää banaanimuffinsseja?
Kotitekoiset banaanimuffinssit tulisi säilyttää ilmatiiviissä astiassa joko pöydällä huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Kummassakin tapauksessa ne säilyvät jopa 3-4 päivää. Anna muffinssien jäähtyä kokonaan ritilällä ennen kuin siirrät ne astiaan. Muussa tapauksessa kuumat muffinit tuottavat astiaan kondensaationestettä, joka voi johtaa muffinssien kostumiseen. Jos säilytät muffinsseja useassa kerroksessa, erottele ne toisistaan talouspaperilla, jotta ne eivät kostu.
Kuinka kauan banaanimuffinssit säilyvät jääkaapissa?
Jos säilytät kotitekoisia banaanimuffinsseja jääkaapissa, ne säilyvät noin 3-4 päivää. Säilytä niitä ilmatiiviissä astiassa, jossa kerrosten välissä on talouspaperia, jotta ne eivät kostu. Jos sinulla ei ole tilaa jääkaapissasi, älä masennu, sillä sinun ei tarvitse säilyttää niitä viileässä ympäristössä. Aseta ilmatiivis astia yksinkertaisesti työtasolle, joka on suojassa suoralta auringonvalolta.
Kuinka kypsiä banaanien pitäisi olla banaanimuffinsseja varten?
Banaanimuffinssit ovat parhaita, jos käytät erittäin kypsiä banaaneja, eli niissä on paljon ruskeita pilkkuja tai niiden kuori on kokonaan ruskea. Mitä kypsempiä banaaneja käytät, sitä makeampia ja herkullisempia muffineistasi tulee. Jos käytät tuoreempia, vihreämpiä banaaneja, et saa haluamaasi banaanin makua. Näin ollen tämä banaanimuffinssiresepti on loistava tapa käyttää banaaneja, jotka ovat niin kypsiä, ettet ehkä halua syödä niitä sellaisenaan.

Ainekset

Banaanimuffinssit
Vehnäjauhoja
200 g eli noin 3½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Hienoa suolaa
½ tl
Kananmunia
2
Sokeria
150 g eli noin 1¾ dl
Vaniljasokeria
1 tl
125 g
Kypsää banaaneja
2
Tummaa suklaa (noin 55 % kaakaota)
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Banaanileipä
60+ min
Banaanileipä
(0)
Banaanikakku
60+ min
Banaanikakku
(156)

Kosteat banaanimuffinssit - klassinen herkku

Paras banaanimuffinssiresepti tuottaa muffinssin, joka on tasapainossa toisaalta pehmeän ja kevyen ja toisaalta tiiviin ja kostean taikinan välillä. Suklaalastubanaanimuffinssimme ovat kauniin kullanruskeita, ja niissä on runsaasti suklaata sekä taikinassa että pinnalla. Muffinssit ovat rakenteeltaan voisia ja maultaan makeita, mikä johtuu sekä kypsistä banaaneista että suklaasta. Kun käytät hyvin kypsiä banaaneja, saat banaanimuffinseihin hienovaraisia vaniljan, rommin ja hunajan sävyjä.

Jos et voi saada tarpeeksesi kypsän banaanin makeasta mausta, tutustu muihin upeisiin resepteihimme, joissa käytetään ihastuttavaa keltaista hedelmää, kuten banaanipannukakkuihin, banaanileipään tai banaanismoothieen.

Muffinssit makealla twistillä

Banaanimuffinssi suklaalastuilla on herkullinen. Korkeamman kaakaopitoisuuden omaavien suklaalastujen käyttö toimii hyvin, sillä tumman suklaan lievä katkeruus tasapainottaa banaanin makeutta ja tekee muffinista monipuolisen, ei liian makean. Suklaalastubanaanimuffinssien tarjoilu vielä lämpiminä on loistava idea. Näin suklaalastut ovat vielä hieman kuumia ja tahmaisia. Tässä sulassa suklaassa on herkullinen samettinen rakenne, joka tekee näistä banaanimuffineista entistäkin dekadentimpia.

Suklaalastubanaanimuffinssit moneen tilanteeseen

Siinä on jotain viehättävää, että jokaisella on oma pieni makea herkku, ja muffinit sopivat juuri siihen. Tee banaanimuffinseja juhliin, myyjäisiin tai kun lapsesi haluavat viedä jotain jaettavaksi luokkatovereilleen. Nämä suklaalastubanaanimuffinit ovat varmasti kaikkien suosiossa, ja yli 12 muffinin valmistaminen on helppoa, sillä voit yksinkertaisesti tuplata, kolminkertaistaa tai nelinkertaistaa reseptin.

Lisää pähkinöitä ja marjoja

Kun lisäät hienonnettuja pähkinöitä kosteisiin banaanimuffinsseihimme, saat näihin muuten pehmeisiin herkkuihin uudenlaisen rakenteen. Saksanpähkinät ja pekaanipähkinät sopivat erityisen hyvin yhteen banaanin kanssa ja tuovat mukavan rapean rakenteen. Niiden lievä, luonnollinen kitkeryys sopii hyvin yhteen sekä banaanin että suklaalastujen kanssa, ja niistä syntyy banaanipähkinämuffinssi, jonka makuprofiili on hieman kypsempi.

Toinen tapa tuunata tätä banaanimuffinssireseptiä on lisätä taikinaan tuoreita tai pakastettuja marjoja. Marjat tuovat kultaisiin muffineihin väriläiskiä, ja vaikka nämä banaanimuffinit maistuvat herkullisilta mustikoiden, karhunvatukoiden, mansikoiden ja vadelmien kanssa, erityisen kauniilta ne näyttävät punaisina. Valitsemalla hieman kirpeän marjan kuten karhunvatukan, saat ihanan lisän banaanimuffinsseihin.

Vinkkejä

Helpoin tapa murskata banaanit banaanimuffinseja varten on käyttää perunanuijaa tai haarukkaa. Aseta kypsät, kuoritut banaanit syvälle lautaselle tai kulhoon ja painele niitä perunanuijalla tai haarukalla. Saatat joutua painamaan melko kovaa, riippuen banaanien kypsyydestä. Vaikka banaanien murskaaminen voi olla hieman sotkuista, se voi olla myös hauskaa ja hyvä tapa ottaa perheen pienemmät jäsenet mukaan leivontaan.