Banaanimuffinssit

Banaanimuffinssit

Arvioi

(21)

Käden käänteessä syntyvät, mehevät banaanimuffinssit sopivat tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.

Ainekset

Annokset
  • 25 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 kananmunaa
  • 150 g sokeria (n. 1,75 dl)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 banaania
  • 3 dl Arla persikka-banaanijogurttia
  • 1½ rkl sitruunan kuorta raastettuna
  • 300 g vehnäjauhoja (n. 5,5 dl)
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Koristeluun

  • siivilöityä tomusokeria
  • 1 sitruunan kuori suikaleina

Tee näin:

Tee näin:

Sulata voi pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Kuori banaanit ja muussaa ne, esimerkiksi haarukalla (noin 150 g sosetta). Sekoita banaanisose, persikka-banaanijogurtti, hieman jäähtynyt voi ja sitruunankuori kananmunaseokseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja (halutessasi sirottele siivilän läpi) lisää seokseen. Kaada taikina 12 voideltuun muffinssivuokaan - noin ¼ dl taikinaa vuokaa kohti. Paista 200 °C uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Pistele paistettuihin muffinsseihin reikiä esimerkiksi varrastikulla ja kaada sitruunamehua niiden päälle. Ota paistetut muffinssit pois muoteista jäähtymään ritilälle. Tarjoile lämpiminä tomusokerilla ja sitruunankuorisuikaleilla koristeltuina.

Vinkki

Vinkki! Sitruunankuoren ja -mehun sijaan voit lisätä taikinaan 100 g karkeaksi silputtua tummaa suklaata. Koristele muffinssit tomusokerilla.