Banaanileipä

Banaanileipä

Arvioi

(2)

Tämä maukas leipä saa makua banaanista, kanelista ja muskottipähkinästä. Tarjoile leipä vastapaistettuna.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 kpl

  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kypsää banaania muussattuna (n. 300 g)
  • 175 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • raastettua tuoretta muskottipähkinää

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 170 asteeseen ja voitele leipävuoka. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri sekaisin. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan, vaniljasokeri ja muussatut banaanit. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe, leivinjauhe ja mausteet. Vatkaa kevyesti, kunnes taikina muuttuu tasaiseksi. Paista 50-55 minuuttia. Voit testata leivän kypsyyden työntämällä hammastikun leipään. Jos tikku tulee ulos puhtaana, leipä on valmis. Jäähdytä leipä huoneenlämpöiseksi ja viipaloi tarjoiltavaksi.