&format=jpg)
Banaanileipä

Tee näin:
Banaanileipä
Kysymyksiä banaanileivästä
Makean ja kostean herkun valmistaminen ei ole iso juttu helpon banaanileipäreseptimme avulla. Lukemalla alla olevat vastauksemme joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin klassikkokakusta saat lisätietoja banaanikakusta, mukaan lukien siitä, miten säilytät ja tarjoilet sen, sekä varmistat kuohkean rakenteen.
Banaanileipä on kakkuleipä, joka valmistetaan muussatusta banaanista. Se on makeaa, nopeasti valmistettavaa leipää, joka on hapatettu leivinjauheella, ja siinä on pehmeä ja murea rakenne. Banaanit antavat kakulle makean maun ja lisäävät runsaasti kosteutta, mikä tekee tästä leipäkakusta erittäin suosittua banaaniruokaa ja monien lohturuokaa.
Tämä banaaniherkku on hitti kaikenikäisten ja -näköisten ihmisten keskuudessa. Se on myös loistava tilaisuus käyttää ylijääneet banaanit, jotka ovat saattaneet piileskellä hedelmäkulhosi pohjalla. Noudata yksinkertaista reseptiämme ja tarjoile pehmeä ja kostea banaanileipä sen jälkeen, kun olet antanut sen jäähtyä ja päällystänyt sen kerroksella herkullista, sulatettua suklaata ja muutamalla rapealla saksanpähkinänpalalla.
Banaanileipä on parasta säilyttää asianmukaisesti käärittynä työtasolla. Käytä alumiinifoliota tai kelmua banaanileivän käärimiseen, jotta sen kosteus säilyy. Odota aina, että se jäähtyy täysin ennen käärimistä. Oikein käärittynä se säilyy 3-4 päivää. Tätä aikaa ei voi pidentää säilyttämällä sitä jääkaapissa, sillä se vain kuivattaa banaanikakkua ja lyhentää siten sen säilyvyyttä.
Jos pakkaat sen kunnolla, kotitekoinen banaanileipä säilyy huoneenlämmössä jopa 3-4 päivää. Jos et aio syödä koko banaanileipää kerralla, voit myös säilyttää osan siitä tai tietysti mahdolliset tähteet pakastimessa. Jääkylmässä ympäristössä banaanileipä tai sen palat säilyvät jopa 4 kuukautta.
Paras tapa varmistaa leivonnaisen kuohkea ja kevyt rakenne on olla työstämättä taikinaa liikaa. On tärkeää varmistaa, että kananmunaseos on kevyttä ja kuohkeaa, ja reseptin kuivat aineet on sekoitettava seokseen varovasti, jotta vatkaamisen aikana lisätty ilma ei karkaa pois. Se, ettei taikinaa sekoiteta liikaa, on helpoin tapa varmistaa kuohkea ja pehmeä banaanileipä.
Banaanileivän valmistukseen käytettävien banaanien tulisi mieluiten olla melko kypsiä. Kypsä banaani, jossa on paljon ruskeita pilkkuja tai kokonaan ruskea kuori, lisää makeutta kakkuun ja auttaa varmistamaan sen mureuden tarjoamalla paljon luonnollista kosteutta. Koska kypsistä banaaneista tulee makeampaa herkkua, tämä resepti on hyvä tapa käyttää ylikypsät banaanit.
Pakastimessa kotitekoinen banaanileipä säilyy jopa 4 kuukautta. Muista kääriä se kunnolla kelmulla ja alumiinifoliolla ennen kuin laitat sen ilmatiiviiseen astiaan tai pakastepussiin. Voit säästää kokonaisen leivän, osan siitä tai ylijääneet viipaleet. Jos pakastat koko leivän paistamisen jälkeen, varmista, että se on jäähtynyt kokonaan ja pakasteta se ilman suklaakuorrutetta. Kun olet valmis syömään loput leivonnaisesta, anna sille aikaa sulaa työtasolla. 3-4 tuntia koko leivälle, 30 minuutista tuntiin viipaleille. Voit myös sulattaa sen yön yli jääkaapissa.
Vaikka pakastettuja banaaneja voi käyttää banaanileipäreseptissä, sinun on odotettava, että ne sulavat ensin. Pakastettu banaani on yksinkertaisesti liian kova murskattavaksi. Sulatettujen banaanien käyttö voi kuitenkin johtaa siihen, että banaanileipä on pehmeämpää kuin pakastamattomien banaanien käyttö. Tämä johtuu siitä, että pakastettujen hedelmien käyttö leivonnaisissa lisää yleisesti kosteutta leivonnaisissa.
Tarjoile jäähtynyt banaanileipä suklaakuorrutteen ja hienonnettujen saksanpähkinöiden kera, sillä se on erinomainen iltapäiväherkku, joka sopii mainiosti kahvikupillisen kanssa. Voit nauttia viipaleita myös aamiaisherkkuna maapähkinävoin tai maustevoin kera. Kun keität kupin kuumaa teetä, lämmität viipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa ja levität päälle hieman voita, päiväsi alkaa herkullisesti, jos nautit varmasti siitä, miten sulava voi tuo makeaan leipään hieman suolaisuutta.
Ainekset
Banaanileipä
Kananmunat
|
3 |
---|---|
Sokeria
|
170 g eli noin 2 dl |
Vaniljasokeria
|
2 tl |
Jauhoa
|
125 g eli noin 2 dl |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
100 g | |
Banaania muussattuna
|
1,5 dl eli noin 2 |
Suklaakuorrutus
Tummaa suklaa sulatettuna (n. 55 % kaakaota)
|
100 g |
---|---|
Saksanpähkinöitä karkeasti hienonnettuna
|
50 g |
Perinteinen pehmeä banaanileipä
Klassinen banaanileipä on amerikkalainen keksintö, mutta monilla mailla ympäri maailmaa on omat versionsa. Paras banaanileipäresepti tuottaa kullankeltaisen ruskean, pehmeän kakun, joka on vertaansa vailla. Sen tulisi olla leikatessa pehmeä ja kostea, ja sen makean ja hedelmäisen maun pitäisi saada hymy huulille. Tällainen banaaninmakuinen herkku tyydyttää kenen tahansa makeanhimon, joten ei ole ihme, että monet pitävät sitä lohturuokana ja sitä nautitaan ympäri maailmaa.
Jos makea kakku on saanut sinut himoitsemaan banaaneja entistä enemmän, tutustu myös banaanimuffinssien, banaanipannukakkujen ja banaanismoothien resepteihin.
Rohkea suklaan maku ja rapea saksanpähkinä
Suklaalla ja saksanpähkinöillä viimeistelty banaanileipä on jopa herkullisempi kuin klassinen, tavallinen leipä. Banaani ja suklaa ovat ihana parivaljakko, sillä banaanin makeus ja tumman suklaan täyteläisyys ja lievä kitkeruus täydentävät toisiaan ihanasti. Hienonnetut saksanpähkinät tuovat herkullista rapeutta ja erilaista rakennetta, mikä on ihana lisä tähän muuten melko pehmeään leipään.
Täydellinen kakku kaikenikäisille
Tässä kosteassa banaanileivän reseptissä on klassisia makuja, kuten banaani, suklaa ja saksanpähkinä, ja se sopii kaikille ikään katsomatta. Koska reseptiä on helppo noudattaa, myös nuoremmat perheenjäsenet on helppo ottaa mukaan tämän kakkuleivän valmistukseen. Aloita hitaasti antamalla heidän auttaa sinua murskaamaan banaanit tai mittaamaan kuivat aineet ja anna heille lisää tehtäviä, kun heidän taitonsa keittiössä paranevat. Lasten osallistaminen tällä tavoin opettaa heille monia arvokkaita asioita, ja se on myös loistava tapa viettää aikaa yhdessä perheenä - varsinkin kun valitset tällaisia yksinkertaisia ja helppoja reseptejä. Jos siis haluat tuoda lapsesi enemmän mukaan keittiöön, tämä banaanileivän resepti on hyvä tapa aloittaa.
Kokeile banaanileivän täytteitä
Voit nauttia banaanileipää monenlaisilla täytteillä. Jos haluat lisää makeutta, voit tarjoilla suklaakuorrutetun banaanileivän kotitekoisen jäätelön kera ihanan herkullisena jälkiruokana. Jos haluat piristää makeaa ruokalajia, kokeile korvata sulatettu suklaa appelsiinilla maustetulla crème fraichella, joka on valmistettu vastapuristetusta appelsiinimehusta ja appelsiininkuoresta. Käytä hieman appelsiininkuorta myös jääkylmän crème fraichen koristeena, jolloin saat kauniin väripalasen ja vielä enemmän sitruksista kirkkautta.
Voit nauttia leivän lämpimistä viipaleista myös ilman suklaakuorrutetta esimerkiksi maustevoin kanssa. Kokeile valmistaa kotitekoista maustevoita, jossa on lämmittäviä mausteita, kuten kanelia, muskottipähkinää, maustepippuria ja neilikkaa. Lämmittävät mausteet yhdistettynä täyteläiseen voin makuun täydentävät makeaa banaanileipää erittäin hyvin ja tuovat makuelämykseen uusia ulottuvuuksia.
Vinkkejä
Kotitekoinen banaanileipä on hyvä tapa käyttää tummuneita banaaneja. Nyrkkisääntö on, että mitä kypsempi banaani, sitä makeampi ja mureampi niistä valmistettu banaanileipä on. Kannattaa siis valita banaanit, joissa on paljon ruskeita pilkkuja tai jotka ovat kokonaan ruskistuneet. Voit käyttää jopa erittäin kypsiä, mustia banaaneja. Näistä, jotka ovat sisältä saattaneet muuttua lähes banaanisiirapin kaltaisiksi, saat banaanileivästäsi voimakkaan, lähes karamellimaisen banaanin maun. "Vihreät" eli tuoreet ja kovat banaanit eivät anna leivälle samanlaista banaanin makua kuin kypsät banaanit, eivätkä ne anna tarvittavaa kosteutta, jotta leivän rakenne olisi niin kosteaa kuin se on tunnetusti.
Jos hedelmäkulhossasi olevat banaanit eivät ole vielä tarpeeksi kypsiä, aseta banaanit kodin lämpimimpään paikkaan (esimerkiksi ikkunalaudalle, joka saa paljon suoraa auringonvaloa). Tämän pitäisi nopeuttaa kypsymisprosessia huomattavasti. Riippuen banaanien alkuperäisestä kypsyydestä niiden ostamishetkellä, banaanien kypsyminen banaanileipäreseptiin soveltuvaan kypsyyteen kestää noin 24 tunnista 5 päivään.