Kevyt banaanikakku

Kevyt banaanikakku

Arvioi

(22)

Tämä kevyt ja herkullinen banaanikakku on todella helppo ja nopea valmistaa. Kokeile kakkua vaniljarahkan, sulatetun suklaan ja pähkinämurskan kera!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 palaa

  • 2 kananmunaa
  • 150 g sokeria (n. 1,75 dl)
  • 150 g vehnäjauhoja (n. 2,75 dl)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 3 soseutettua banaania
  • 1 rkl tuorepuristettua limemehua

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää maito, banaanisose ja limemehu. Käännä sekaan kananmunat vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Laita taikina voideltuun ympyränmuotoiseen (n. 22 cm halkaisijaltaan) kakkuvuokaan. Paista kakku 175 °C uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Kokeile hammastikun avulla kakun kypsyys. Jätä kakku noin 10 minuutiksi uunin jälkilämpöön kypsymään. Käännä kakku ritilälle. Tarjoile banaanikakku sellaisenaan tai vaniljarahkan kera.

Vinkki

Vinkki! Koristele kakku halutessasi erittäin tummalla sulatetulla suklaalla ja ripottele päälle hieman silputtuja, paahdettuja pähkinöitä.