Porkkanakakku-kääretorttu

Porkkanakakku-kääretorttu

1 tunti
Porkkanakakku-kääretorttu on upea fuusiokakku! Kääri seuraavalla kerralla porkkanakakku rullalle ja hurmaa vieraasi. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/porkkanakakku-kaaretorttu/

Tee näin:

Porkkanakakkupohja
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Aloita porkkanakakku-kääretortun valmistus pohjasta. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri yhteen.
  • Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot, kaneli, kardemumma, leivinjauhe ja suola. Siivilöi kuivat ainekset munaseokseen. Sekoita taikina ja lisää porkkanaraaste ja saksanpähkinät (säästä hieman koristeeksi).
  • Levitä taikina leivinpaperille. Paista porkkanakakkupohja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Ripottele sokeria toiselle leivinpaperille ja käännä vastapaistettu porkkanakakkupohja sen päälle – alaosa ylöspäin.
  • Vedä leivinpaperi, jolle pohja paistettiin, varovasti irti. Anna porkkanakakkupohjan jäähtyä.
Kääretorttutäyte
  • Sillä aikaa, kun porkkanakakkupohja jäähtyy, valmista kääretorttutäyte. Vatkaa crème fraîche, tomusokeri ja sitruunan kuori sähkövatkaimella – varo sekoittamasta liian pitkään, jotta täytteestä ei tule liian ohutta.
  • Laita noin 1/3 täytteestä pursottimeen. Siirrä pursotin jääkaappiin.
Porkkakakku-kääretortun kokoaminen
  • Levitä täyte porkkanakakkupohjalle. Rullaa kääretorttu tiukalle rullalle lyhyeltä puolelta ja siirrä se tarjoiluastialle.
  • Pursota pieniä koristeita jääkaapissa olleesta täytteestä kääretortun päälle.
  • Koristele porkkanakakku-kääretorttu saksanpähkinöillä ja sitruunamelissalla.
  • Tarjoile porkkanakakku-kääretorttu kahvipöydässä tai jälkiruokana!
Valmis!
Vinkki

Voit valmistaa porkkanakakkupohjan valmiiksi jo edeltävänä päivänä. Porkkanakakku-kääretorttu on helpompi paloitella, kun se on jäähtynyt hieman.

Ainekset

Porkkanakakkupohja
Kananmunia
3
Fariinisokeria
150 g
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Kanelia
2 tl
Kardemummaa
1 tl
Leivinjauhe
½ tl
Suolaa
¼ tl
Raastettuja porkkanaa (n. 150 g)
2
Hienonnettuja saksanpähkinöitä
50 g
Sokeria
Kääretorttutäyte
400 g
Tomusokeri
100 g
Hienonnettua sitruunankuorta
1 rkl
Koristelu
Tuoretta sitruunamelissaa
Saksanpähkinöitä
Lisää herkullisia ideoita
Kääretorttu
30 minuuttia
Kääretorttu
(13)