Sitruunainen tuorejuustokuorrute

Sitruunainen tuorejuustokuorrute

15 minuuttia
Sitruunainen tuorejuustokuorrute koostuu pehmeästä tuorejuustosta, aidosta voista ja tomusokerista - simppeliä! Sitruunainen tuorejuustokuorrute sopii esimerkiksi kevään leivonnaisten koristeeksi ja miksei myös esimerkiksi lettujen kanssa syötäväksi.
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-tuorejuustokuorrute/

Tee näin:

Sitruunainen tuorejuustokuorrute
  • Vatkaa tomusokeria ja voita kevyesti ja kuohkeaksi sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella noin 3 minuuttia.
  • Lisää tuorejuusto, sitruunamehu ja -kuori ja vatkaa sekaisin keskenään.
  • Koristele, kuorruta tai päällystä kuppikakut tai muffinssit sitruunaisella tuorejuustokuorrutteella.
Valmis!
Vinkki

Jos tuorejuustokuorrutetta jää yli, voit hyödyntää sitä esimerkiksi lettujen täytteenä. Vaihtoehtoisesti voit säilyttää kuorrutetta 2 viikkoa jääkaapissa, sekä pakastimessa 2 kuukauden ajan.

Valmistusvinkki

Silkkisen sileän kuorrutteen saat käyttämällä pehmennettyä voita ja tuorejuustoa, sillä kylmät aineet saattavat tehdä kuorrutteesta kokkareista. Ota ainekset jääkaapista 1-2 tuntia etukäteen huoneenlämpöön. Jos kuorrutus on edelleen kokkareista, tarkista, ettei tomusokerissa ole kokkareita. Jos haluat välttää kokkareet, siivilöi sokeri ennen sen lisäämistä kuorrutteeseen.

Sitruunainen tuorejuustokuorrute Q&A

Sitruunainen tuorejuustokuorrute on herkullinen ja kaunis tapa koristella mikä tahansa kakku tai leivonnainen. Lue lisää alta tästä tuorejuustokuorrutteesta.

Voiko tuorejuustokuorrutetta pakastaa?
Tuorejuustokuorrute sietää pakastamista, vaikka sen rakenne voi esimerkiksi halkeilla. Säilö tuorejuustokuorrutetta pakastimen kestävässä ilmatiiviissä astiassa enintään 2 kuukautta. Anna tuorejuustokuorrutteen sulaa rauhassa jääkaapissa yön yli ja ota se huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen käyttäänottoa. Vatkaa sulanutta kuorrutetta pari minuuttia ennen kuin pursotat sen leivoksien päälle.
Kuinka kauan tuorejuustokuorrute säilyy huoneenlämmössä?
Tuorejuustokuorrutus voi olla huoneenlämmössä pari tuntia ennen kuin se on laitettava jääkaappiin. Jos jätät sen liian pitkäksi aikaa lämpimään tai jos se on liian lämmintä kuorrutusvaiheessa, voi tuorejuustokuorrute ohentua ja menettää sen pehmeän, silkkisen koostumuksen.
Miten tuorejuustokuorrutteesta saadaan paksumpaa?
Mikäli tuorejuustokuorrutteesi jäi liian ohueksi tai vetiseksi, kokeile lisätä kuorrutukseen lisää tomusokeria. Lisää tomusokeria vain teelusikallinen kerrallaan, kunnes olet saavuttanut haluamasi koostumuksen. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kuorrutukseen lisää tuorejuustoa. Voit myös vatkata kuorrutetta muutaman minuutin ajan, kunnes saat sopivan koostumuksen.

Ainekset

Tuorejuustokuorrute
Tomusokeri (n. 4 dl)
200 g
100 g
200 g
Sitruunamehua
1 tl
Sitruunankuorta
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Cupcake-kuorrutus
25 minuuttia
Cupcake-kuorrutus
(105)

Silkkinen ja sitruunainen tuorejuustokuorrute sopii leivonnaisten koristeeksi

Kun elämä antaa sinulle sitruunoita, tee sitruunaista tuorejuustokuorrutetta. Tuorejuustokuorrutteessa on pyritty tasapainottamaan makean ja sitruunan hapokkuus herkulliseksi kuorrutteeksi. Sitruunainen tuorejuustokuorrute sopii esimerkiksi kevään leivonnaisten koristeluun tai voit kokeilla sitä myös lettujen kanssa perinteisen kermavaahdon sijaan!

Jos kaipaat inspiraatiota mitä kaikkea voi tehdä tuorejuustokuorrutteella, katso erilaisia kakku- ja muffinssireseptejämme. Käytä sitruunaista tuorejuustokuorrutetta esimerkiksi banaanimuffinseihin, perinteiseen suklaakakkuun tai kermaiseen kahvikakkuun.

Voikreemi vs. tuorejuustokuorrutus

Voikreemi ja tuorejuustokuorrute ovat suosittuja elementtejä jälkiruokien ja kakkujen koristeluun, minkä vuoksi niitä on paljon eri makuisia ja tyyppisiä. Voikreemi on lähes samanlainen koostumukseltaan kuin tuorejuustokuorrute, mutta niiden ainesosat eroavat hieman toisistaan. Siinä missä voikreemissä käytetään voita ja tomusokeria, tuorejuustokuorrutteessa käytetään lisäksi tuorejuustoa peittoamaan voin makua. Usein voikreemissä vatkaaminen saattaa jäädä puolitiehen, jolloin voin maku jää hyvin voimakkaaksi ja se jakaa paljon mielipiteitä. Tuorejuustokuorrutteessa vatkaamisen tärkeys korostuu vain siinä, että saavutetaan haluttu koostumus, jota on helppo ja mielekästä pursottaa leivonnaisten koristeeksi.

Twistaa erilaisia makuyhdistelmiä tuorejuustokuorrutteeseen

Aika ryhtyä luovaksi! Lisää tuorejuustokuorrutteeseen erilaisia makuja. Lisää esimerkiksi 1 tl vaniljasokeria ja 2 rkl sileää maapähkinävoita, niin saat kermaisen ja kuohkean maapähkinävoi-tuorejuustokuorrutteen, joka toimii esimerkiksi brownie-kakun koristeena.

Etsitkö makean marjaista makua? Soseuta mustikat ja lisää ne tuorejuustokuorrutteen sekaan sekä teelusikallinen vaniljasokeria. Tämä mehevä mustikkatuorejuustokuorrute sopisi mainiosti vaniljakakun päälle tai herkullisen puntakakun päälle.

Voit myös käyttää tuorejuustokuorrutteen perusreseptiä ja lisätä siihen elintarvikeväriä saadaksesi kakkuusi tai kuppikakkuusi kauniin värin ja yksityiskohdan.