Jos tuorejuustokuorrutetta jää yli, voit hyödyntää sitä esimerkiksi lettujen täytteenä. Vaihtoehtoisesti voit säilyttää kuorrutetta 2 viikkoa jääkaapissa, sekä pakastimessa 2 kuukauden ajan.
Silkkisen sileän kuorrutteen saat käyttämällä pehmennettyä voita ja tuorejuustoa, sillä kylmät aineet saattavat tehdä kuorrutteesta kokkareista. Ota ainekset jääkaapista 1-2 tuntia etukäteen huoneenlämpöön. Jos kuorrutus on edelleen kokkareista, tarkista, ettei tomusokerissa ole kokkareita. Jos haluat välttää kokkareet, siivilöi sokeri ennen sen lisäämistä kuorrutteeseen.
Sitruunainen tuorejuustokuorrute on herkullinen ja kaunis tapa koristella mikä tahansa kakku tai leivonnainen. Lue lisää alta tästä tuorejuustokuorrutteesta.
Tomusokeri (n. 4 dl)
|
200 g |
---|---|
100 g | |
200 g | |
Sitruunamehua
|
1 tl |
Sitruunankuorta
|
1 tl |
Kun elämä antaa sinulle sitruunoita, tee sitruunaista tuorejuustokuorrutetta. Tuorejuustokuorrutteessa on pyritty tasapainottamaan makean ja sitruunan hapokkuus herkulliseksi kuorrutteeksi. Sitruunainen tuorejuustokuorrute sopii esimerkiksi kevään leivonnaisten koristeluun tai voit kokeilla sitä myös lettujen kanssa perinteisen kermavaahdon sijaan!
Jos kaipaat inspiraatiota mitä kaikkea voi tehdä tuorejuustokuorrutteella, katso erilaisia kakku- ja muffinssireseptejämme. Käytä sitruunaista tuorejuustokuorrutetta esimerkiksi banaanimuffinseihin, perinteiseen suklaakakkuun tai kermaiseen kahvikakkuun.
Voikreemi ja tuorejuustokuorrute ovat suosittuja elementtejä jälkiruokien ja kakkujen koristeluun, minkä vuoksi niitä on paljon eri makuisia ja tyyppisiä. Voikreemi on lähes samanlainen koostumukseltaan kuin tuorejuustokuorrute, mutta niiden ainesosat eroavat hieman toisistaan. Siinä missä voikreemissä käytetään voita ja tomusokeria, tuorejuustokuorrutteessa käytetään lisäksi tuorejuustoa peittoamaan voin makua. Usein voikreemissä vatkaaminen saattaa jäädä puolitiehen, jolloin voin maku jää hyvin voimakkaaksi ja se jakaa paljon mielipiteitä. Tuorejuustokuorrutteessa vatkaamisen tärkeys korostuu vain siinä, että saavutetaan haluttu koostumus, jota on helppo ja mielekästä pursottaa leivonnaisten koristeeksi.
Aika ryhtyä luovaksi! Lisää tuorejuustokuorrutteeseen erilaisia makuja. Lisää esimerkiksi 1 tl vaniljasokeria ja 2 rkl sileää maapähkinävoita, niin saat kermaisen ja kuohkean maapähkinävoi-tuorejuustokuorrutteen, joka toimii esimerkiksi brownie-kakun koristeena.
Etsitkö makean marjaista makua? Soseuta mustikat ja lisää ne tuorejuustokuorrutteen sekaan sekä teelusikallinen vaniljasokeria. Tämä mehevä mustikkatuorejuustokuorrute sopisi mainiosti vaniljakakun päälle tai herkullisen puntakakun päälle.
Voit myös käyttää tuorejuustokuorrutteen perusreseptiä ja lisätä siihen elintarvikeväriä saadaksesi kakkuusi tai kuppikakkuusi kauniin värin ja yksityiskohdan.