Perinteinen suklaakakku

Perinteinen suklaakakku

45 minuuttia
Tämä uskomaton, perinteinen suklaakakku on suklaan ystävän unelma! Se on herkullisen kermainen, ja kiiltävän ganachen ansiosta se on myös kaunis. Parhaan lopputuloksen saat leipomalla suklaakakun päivää ennen tarjoilua. Tarjoile kuohkean kerman ja tuoreiden marjojen kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/perinteinen-suklaakakku/

Tee näin:

Perinteinen suklaakakku
  • Kuumenna uuni 200 °C:een.
  • Laita leivinpaperia halkaisijaltaan noin 22 cm:n irrotettavilla sivuilla varustetun kakkuvuoan pohjalle ja voitele vuoan sivut.
  • Sulata voi pannulla ja ota pois liedeltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se sulaa.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi jauhot, lisää suola ja sekoita ne munaseokseen kääntämällä lastalla.
  • Lisää varovasti suklaavoi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 17 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa ja siirrä se sitten jääkaappiin noin tunniksi, ennen kuin päällystät kakun ganachella.
Ganache
  • Kuumenna voi ja kerma kattilassa.Ota pois liedeltä ja lisää suklaa sekoittaen, kunnes siitä tulee tasaista suklaavaahtoa.
  • Levitä ganache suklaakakun päälle.
  • Tarjoile suklaakakku kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kanssa.
Valmis!

Perinteinen suklaakakku Q&A

Miksi valmistamani suklaakakku on kuiva?
Kiinnitä huomiota ainesosien suhteisiin ja varmista, että noudatat reseptiä tarkasti: jos jauhoja on liikaa tai rasvaa liian vähän, kakun kuivumisen riski kasvaa. Kakun paistaminen liian pitkään on myös monesti syyllinen kuivaan lopputulokseen, joten pidä kelloa silmällä.
Mitä kahvin lisäämisellä suklaakakkuun saa aikaan?
Monet leipurit pitävät kahvia voimakkaimman ja herkullisimman suklaakakun salaisena ainesosana. Pieni määrä kahvia riittää pitkälle, ja liika määrä voi muuttaa makuprofiilin puhtaasta suklaasta selväksi suklaa-kahvi-yhdistelmäksi. Teelusikallinen kahvijauhetta, joka lisätään kuivia aineksia sekoitettaessa, riittää mainiosti.
Miksi suklaakakku ei maistu suklaalta?
Huonolaatuinen suklaa on yksi yleinen syy maun puutteeseen, joten kokeile vaihtaa valitsemasi suklaa kaakaopitoisempaan suklaaseen. Myös kahvin lisääminen sekä ripaus suolaa voivat auttaa lisäämään suklaan makua suklaakakussa.

Ainekset

Perinteinen suklaakakku
200 g
Tummaa suklaa hienonnettuna
200 g
Kananmunia
4
Tomusokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
2 dl
Suolaa
1 ripaus
Ganache
50 g
1 dl
Tummaa suklaa hienonnettuna
150 g
Koristeluun
2 dl
Tuoreita marjat

Perinteinen suklaakakku maistuu aina

Suklaakakku on nykyään monen suosikki, mutta käsite suklaan lisäämisestä länsimaiseen kakkuseokseen syntyi vasta 1700-luvun puolivälissä, kun Amerikasta tuotua kaakaota oli Euroopassa yleisemmin saatavilla. Vuosien mittaan suklaakakun valmistusprosessia on jalostettu ja mukautettu satojen eri variaatioiden luomiseksi.

Suklaan käyttäminen kakkujen leipomisessa

On vaikea löytää ketään, joka ei pitäisi suklaakakusta, joten suklaa on erityisen mainio komponentti kakkujen leivonnassa. Käytä suklaata niin kakun pohjaan, täytteeseen kuin kuorrutteeseenkin!

Hauskoja ja herkullisia suklaakakun koristeluideoita

Reseptissämme käytetään ganachea kakun kuorruttamiseen, mutta se on vain yksi monista tavoista koristella suklaakakku. Toinen yksinkertainen vaihtoehto on käyttää tomusokeria tai voikermakuorrutetta. Äärimmäiset suklaan ystävät voivat kokeilla levittää Nutellaa kakun päälle ja lisätä lopuksi pilkottuja pähkinöitä kakun pinnalle.

Miten ylijäänyt kakku kannattaa säilyttää?

On tärkeää säilyttää kakku ilmatiiviissä astiassa viileässä ja kuivassa paikassa. Näin sen pitäisi säilyä hyvänä jopa viikon ajan.