200 g | |
Tummaa suklaa hienonnettuna
|
200 g |
Kananmunia
|
4 |
Tomusokeria
|
2 dl |
Vehnäjauhoa
|
2 dl |
Suolaa
|
1 ripaus |
50 g | |
1 dl | |
Tummaa suklaa hienonnettuna
|
150 g |
2 dl | |
Tuoreita marjat
|
Suklaakakku on nykyään monen suosikki, mutta käsite suklaan lisäämisestä länsimaiseen kakkuseokseen syntyi vasta 1700-luvun puolivälissä, kun Amerikasta tuotua kaakaota oli Euroopassa yleisemmin saatavilla. Vuosien mittaan suklaakakun valmistusprosessia on jalostettu ja mukautettu satojen eri variaatioiden luomiseksi.
On vaikea löytää ketään, joka ei pitäisi suklaakakusta, joten suklaa on erityisen mainio komponentti kakkujen leivonnassa. Käytä suklaata niin kakun pohjaan, täytteeseen kuin kuorrutteeseenkin!
Reseptissämme käytetään ganachea kakun kuorruttamiseen, mutta se on vain yksi monista tavoista koristella suklaakakku. Toinen yksinkertainen vaihtoehto on käyttää tomusokeria tai voikermakuorrutetta. Äärimmäiset suklaan ystävät voivat kokeilla levittää Nutellaa kakun päälle ja lisätä lopuksi pilkottuja pähkinöitä kakun pinnalle.
On tärkeää säilyttää kakku ilmatiiviissä astiassa viileässä ja kuivassa paikassa. Näin sen pitäisi säilyä hyvänä jopa viikon ajan.