Banaaniherkut

Banaaniherkut

Yksinkertainen ja maukas jälkiruoka! Nämä hauskat "banaanilaivat" ovat makeita, pehmeitä ja rapeita samalla kertaa.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Banaaniherkut

Yksinkertainen ja maukas jälkiruoka! Nämä hauskat "banaanilaivat" ovat makeita, pehmeitä ja rapeita samalla kertaa.

Annoslukumäärä
  • 2 lehtitaikinalevyä (pakaste)
  • 2 banaania
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl raakasokeria
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 °C:een. Ota lehtitaikinalevyt pöydälle ja anna niiden sulaa hieman. Kaulitse ne lähes kaksinkertaiseksi ja aseta leivinpaperille uunipellille. Kuori banaanit ja halkaise ensin keskeltä kahtia ja sitten pituussuunnassa. Lisää ne ohuesti lehtitaikinaan. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä taikina banaanien ympäriltä. Riko kananmuna pieneen kuppiin ja vatkaa se rikki haarukalla. Voitele kananmunalla taikina ja banaanit ja ripottele päälle raakasokeria. Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia, kunnes taikina on turvonnut ja pinta on kullanruskea. Kaada kerma kulhoon ja lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kermaa, kunnes se on paksua ja kuohkeaa. Tarjoile banaaniveneet kermavaahdon kera.

Suositellut tuotteet