Nokkospannukakut

Nokkospannukakut

Nokkonen on luonnon oma terveyspommi. Itse kerätyistä nokkosista leivottu nokkospannukakku kruunaa kevätaamiaisen. Kuivattuna nokkosta voi käyttää ympäri vuoden.

Tee näin:

  • Mittaa nokkoset ja maito blenderiin ja surauta sekaisin. Voit vaihtoehtoisesti käyttää sauvasekoitinta, ideana on saada nokkoset silputtua maidon joukkoon. Sekoita nokkos-maitoseos, ranskankerma, öljy ja munat keskenään. Yhdistä kuivat aineet. Kaada nokkosseos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna ohukaispannu ja paista voissa keskilämmöllä paksuja molemmin puolin kullanruskeita pannukakkuja. Tarjoile karamellisoidun raparperin kanssa. Leikkaa raparperi pitkulaisiksi paloiksi. Sulata kattilassa voi ja sokeri. Lisää raparperit ja anna muhia muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki, mutta tarjoile vielä hieman lämpimänä.
Valmis!
Vinkki

Ihanien nokkospannukakkujen reseptin on meille luonut Hannan soppa blogin Hanna (www.hannansoppa.com).

Ainekset

Nokkospannukakut
1 dl
1½ dl
Tuoreita nokkosia
2 dl
Sokeria
1⅕ rkl
Ripaus suolaa
Kasviöljyä
1 rkl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Karamelisoitu raparperi
Raparperi varsi
1 1
Sokeria
½ dl
20 g
Lisää herkullisia ideoita
Pannukakku
60+ min
Pannukakku
(38)
Lettutaikina
30 minuuttia
Lettutaikina
(272)
Letut
Letut
(39)