Lettutaikina

Lettutaikina

30 minuuttia
Hyvä ja helppo lettutaikina valmistuu nopeasti. Lettutaikinan reseptillämme paistat rapeat ja makeat letut, jotka maistuvat kaiken ikäisille herkkusuille!

Tee näin:

Lettutaikina
  • Aloita valmistamaan lettutaikina rikkomalla kananmunat kulhoon ja vatkaamalla niiden rakenne rikki kevyesti.
  • Lisää seuraavaksi maito ja jauhot vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  • Viimeistele lettutaikina sekoittamalla joukkoon suola ja sokeri.
  • Kaada myös mukaan sulatettu voi. Jätä lettutaikina hetkeksi turpoamaan.
  • Kuumenna lettu- tai teflonpannu ja lisää pannulle nokare voita.
  • Kaada pannulle kauhallinen taikinaa ja paista ohuita, kauniin ruskeita lettuja. Lettutaikina riittää noin kymmeneen lettuun.
  • Vähennä välillä lämpöä, etteivät räiskäleet pala.
  • Tarjoa letut hillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Lettutaikina
Kananmunia
2
5 dl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1 ripaus
25 g
Tarjoiluun
Hilloa, vaahterasiirappia, kermavaahtoa, marjoja...
Lisää herkullisia ideoita
Pannukakku
60+ min
Pannukakku
(38)
Lettukakku
1 tunti
Lettukakku
(4)