Letut ilman kananmunaa

Letut ilman kananmunaa

30 minuuttia
Letut ilman kananmunaa ovat yhtä herkullisia kuin tavallisetkin letut. Tarjoile letut ihanan kermaisella marjavaahdolla. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/letut-ilman-kananmunaa/

Tee näin:

Letut ilman kananmunaa
  • Valmista lettutaikina. Sekoita ensin kuivat ainekset kulhossa.
  • Sekoita maito ja sulatettu voi yhteen. Lisää maito-voiseos vähän kerrallaan jauhoseokseen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Sulata ja kuumenna voi tiriseväksi pannulla. Kaada kauhallinen lettutaikinaa pannulle. Paista lettua tasaisella lämmöllä noin 1,5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Nosta valmis lettu uunivuokaan ja peitä foliolla. Aseta uunivuoka uunin keskitasolle 75 asteeseen. Lisää myös muut letut uuniin sitä tahtia, kun ne valmistuvat.
Marjavaahto
  • Kun letut ovat valmiita, valmista marjavaahto. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Muussaa vadelmat kevyesti. Lisää vadelmat ja basilika kermavaahdon joukkoon.
  • Tarjoile letut marjavaahdon, sokerin, tuoreiden vadelmien ja basilikan kera.
Valmis!

Ainekset

Letut ilman kananmunaa
Vehnäjauhoja (n. 3 dl)
225 g
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
6 dl
25 g
Marjavaahto
1½ dl
Sokeria
2 rkl
Tuoreita vadelmia
75 g
Tuore basilika hienonnettuna
½ dl
Lisäksi
Sokeria
4 rkl
Koristeluun
Tuoreita vadelmia
Tuoretta basilikaa
Lisää herkullisia ideoita
Banaaniletut
20 minuuttia
Banaaniletut
(42)