Lettukakku

Lettukakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

1 tunti

Lettukakku on helppo ja ihana kakku, joka sopii niin kesään kuin talveen. Kesällä voit hyödyntää lettukakussa tuoreet satokauden marjat. Tutustu reseptiin!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Lettutaikina:

Täyte:

  • 1 prk (397g) karamellisoitua, kondensoitua maitoa
  • suolapähkinöitä

Lisäksi:

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista ja paista letut

1. Sulata voi, siirrä sivuun jäähtymään.
2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki isossa kulhossa. Lisää joukkoon maito, sokeri ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää jauhot noin 1 dl kerrallaan koko ajan vatkaten, jotta taikinaan ei tule paakkuja. Kun olet lisännyt jauhot, sekoita hieman jäähtynyt, sulatettu voi joukkoon. Jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön noin 30-60 minuutiksi.
4. Sulata pieni nokare voita paistinpannussa ja kaada taikinaa pannulle. Voit itse päättää haluatko ohuenohuita vai pannukakkumaisempia lettuja säätelemällä pannulle kaadettavan taikinan määrää. Paista lettua, kunnes se on molemmilta puolilta kauniin kullanruskea. Nosta sivuun lautaselle ja toista niin kauan kuin taikinaa riittää.

Kokoa lettukakku

1. Voit aloittaa lettukakun kokoamisen jo lettuja paistaessa, tai vasta sen jälkeen. Asettele tarjoiluastian pohjalle ensimmäinen lettu. Levitä letun pinnalle hyvin ohut kerros karamellisoitua kondensoitua maitoa (tai muuta paksua kinuskia) ja nosta seuraava lettu päälle. Toista niin kauan kuin lettuja riittää.
2. Levitä vielä hieman karamellikastiketta ja murusta suolapähkinöitä päällimmäisen letun pinnalle. Tarjoile lettukakku heti.

Vinkki

Voit kokeilla lettukakkuun erilaisia täytteitä oman makusi mukaan. Sekä perinteinen mansikkahillo-kermavaahtoyhdistelmä että sulatettu suklaa tai Nutella-levite toimivat erittäin hyvin!