Letut

Letut

Letut ovat mainio jälkiruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Tässä lettutaikinassa on käytetty vichyä, josta letut saavat rapsakkuutta. Eikun herkuttelemaan!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan letut ja tee ensiksi lettutaikina.
  • Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti.
  • Lisää kulhoon maito ja jauhot vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  • Lisää joukkoon suola ja sokeri.
  • Kaada myös mukaan sulatettu voi.
  • Lisää viimeisenä joukkoon vichy.
  • Paista letut lettu- tai teflonpannulla.
  • Kuumenna pannu ja lisää pannulle nokare voita.
  • Kaada pannulle kauhallinen taikinaa ja paista ohuita, kauniin ruskeita lettuja.
  • Vähennä välillä lämpöä, etteivät räiskäleet pala.
  • Tarjoa letut hillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Valmis!
Vinkki

Maukkaat letut onnistuvat myös ilman vichyä – kokeile lettutaikinan reseptillä!

Ainekset

Kananmunia
2
8 dl
Vichya
2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Sokeria
½ dl
Suolaa
1 tl
1 dl
Tarjoiluun
Hilloa, vaahterasiirappia, kermavaahtoa, marjoja...
Lisää herkullisia ideoita