Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(15)

Muurinpohjaletut eli tuttavallisemmin muurikkaletut kuuluvat kesään! Ohrajauhot tuovat taikinaan mukavaa lisämakua.

Ainekset

Annokset

Tarjoiluun

  • tuoreita mansikoita tai mansikkahilloa
  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
  • kookoshiutaleita
  • hunajaa
  • vaahterasiirappia ...

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa maidon joukkoon ensin ohrajauhot ja sen jälkeen vehnäjauhot. Vatkaa sitten mukaan kananmunat, suola sekä voisula (voit myös halutessasi käyttää öljyä), ja sekoita tasaiseksi. Taikinan olisi hyvä antaa turvota ainakin pari tuntia ennen lettujen paistamista. Kuumenna muurinpohjapannu ohjeiden mukaisesti ja voitele pannu pienellä voinokareella. Kaada kuumalle pannulle noin 1 dl verran taikinaa ja kallistele, jotta letuista tulee mahdollisimman ohuita ja isoja. Jos pannu on liian painava kallisteltavaksi, voit myös levittää taikinan pannun laidoille lastaa avuksi käyttäen. Käännä kunnes kumpikin puoli on kauniin kullanruskea. Nauti muurinpohjaletut tuoreeltaan haluamiesi täytteiden kanssa!