Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut eli tuttavallisemmin muurikkaletut kuuluvat kesään! Ohrajauhot tuovat taikinaan mukavaa lisämakua.

Tee näin:

Taikina
  • Vatkaa maidon joukkoon ensin ohrajauhot ja sen jälkeen vehnäjauhot. Vatkaa sitten mukaan kananmunat, suola sekä voisula (voit myös halutessasi käyttää öljyä), ja sekoita tasaiseksi. Taikinan olisi hyvä antaa turvota ainakin pari tuntia ennen lettujen paistamista.
Paistaminen
  • Kuumenna muurinpohjapannu ohjeiden mukaisesti ja voitele pannu pienellä voinokareella. Kaada kuumalle pannulle noin 1 dl verran taikinaa ja kallistele, jotta letuista tulee mahdollisimman ohuita ja isoja. Jos pannu on liian painava kallisteltavaksi, voit myös levittää taikinan pannun laidoille lastaa avuksi käyttäen. Käännä kunnes kumpikin puoli on kauniin kullanruskea. Nauti muurinpohjaletut tuoreeltaan haluamiesi täytteiden kanssa!
Valmis!

Ainekset

1 l
Isoa kananmunia
2
Suolaa
½ tl
½ dl
Ohrajauhoja
2½ dl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Tarjoiluun
Tuoreita mansikoita tai mansikkahilloa
Kermavaahtoa tai Pehmytjäätelö Vanilja
Vispikermaa
Hunajaa
Vaahterasiirappia ...
Lisää herkullisia ideoita
Letut
Letut
(39)